Halltorps Gästgiveri/Restaurang

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Landsvägen Halltorp 105, 387 92 Borgholm
Telefon: 0485 - 850 00
Fax: 0485 - 850 01
E-post: info@halltorpsgastgiveri.se
Hemsida: Halltorps Gästgiveri/Restaurang
Läge: Mellersta Öland
Regional matkultur
Ölandskrögarförening
KRAV
FavoriteLoadingAdd to My Map

Internet WIFI/Hotspot ♦ -Vegetariska rätter -Sprit/vin/öl -Catering -Glutenfria alternativ -Laktosfria alternativ
Visa på Google karta

Med maten i centrum och konsten runt hörnet

Gården

Mitt på vackra Öland ligger den forna kungsladugården Halltorps Gästgiveri, just vid kanten av landborgen och med en hänförande utsikt över Kalmarsund.

Halltorp, med anor från 1600-talet, var ursprungligen en kungsladugård under Borgholms Kungsgård. Mangårdsbyggnaden från 1700-talet är idag ett välrenommerat hotell med restaurang som har öppet året runt. Halltorp har en ombonad atmosfär, andas charm och vänlighet, här känner man sig hemma, och har nära till allt, konsten, naturen och den goda maten.

Såväl övernattande gäster som hungriga lunchgäster är varmt välkomna att komma och njuta av förnämlig mat, varm atmosfär och personlig service.

 

Maten

Sedan många år är Halltorps förnämliga kök välkänt. Här tas inga genvägar. Endast de bästa råvaror används, i nyskapande rätter likaväl som i klassiskt öländska och småländska, vackert upplagda och serverade. Våra gäster njuter traktens grönsaker, fisk från våra hemmavatten, öländskt vilt, och lamm som betat på Alvaret, kryddat med färska örter från vår egen örtagård. Att vi bakar brödet själva och kryddar vårt brännvin är en självklarhet. Vi vill ge våra gäster en gastronomisk upplevelse, och visa på allt denna vackra Ö kan erbjuda.

 

Bröllop & fest på Halltorp

Halltorps Gästgiveri på Öland är den rätta platsen för bröllopsfesten, en varm och ombonad miljö, perfekt service och ett kök som är vida berömt för sin goda mat gör att bröllopsfesten blir ett minne för livet.

Halltorp hjälper er arrangera er bröllopsfest, jubileum eller födelsedagsfest.

 

Catering från Halltorps Gästgiveri

Vill ni bjuda släkt & vänner på en vällagad middag, men har varken tid eller lust att ställa er i köket? Vi har lösningen: beställ catering hos oss och låt oss ta hand om middagsbjudningen eller kanske hela festen!

Maträtterna är gjorda från grunden med högsta kvalitet. Har ni funderingar eller särskilda önskemål? Det ingår alltid ett personligt möte med köksmästaren, då ni kan prata igenom er beställning, om ni så önskar!

Har ni så många vänner att ert porslin inte räcker till? Vi hjälper er gärna med komplettering.

 

Konsten

Bredvid Halltorps Gästgiveri ligger det underbara VIDA museet. VIDA med sina permanenta utställningar och växlande temporära utställningar är en upplevelse för alla konstälskare.
Se: GÖRA/Museer

 

Varmt välkomna till Halltorps Gästgiveri!