Stora Rör Hamnkrog

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Stora Rörsvägen 74, Stora Rör, 386 95 Färjestaden
Telefon: 0485-565355
Hemsida: Stora Rör Hamnkrog
Läge: Mellersta Öland
Ölandskrögarförening
FavoriteLoadingAdd to My Map

-Vegetariska rätter -Sprit/vin/öl -Glutenfria alternativ -Laktosfria alternativ
Visa på Google karta

Hamnkrogen

Åren går och nu firar man 10 år som krögare i Stora Rör. Från en kiosk med enklare servering har det steg för steg byggts en krog med betydligt större kapacitet samt menyer bestående av en hög andel lokalproducerade råvaror och drycker. Så mot den bakgrunden så byter man nu namn från Hamncafé till Hamnkrog! I övrigt är allt som vanligt med samma fantastiska utsikt över Kalmarsund, gästhamnen och det gamla färjeläget, och närheten till flera badplatser, promenadstigar och cykelleder är fortfarande där!

 

Maten och lokalen

Vi arbetar med lokala och närproducerade råvaror och är stolta över att idag är det totala inköpet av kött, fågel och chark till 75% lokal- och närproducerat. Lokal- och närproducerade grönsaker är självklart i säsong. På dryckessidan har vi sakta men säkert utökat det lokal inslaget. 50% av all starkölsförsäljning 2016 var från Kalmar och Öland. Vår ambition när det gäller matlagning är att förädla de fantastiska råvaror som finns i vår närhet med förankring i det öländska matarvet och en stor del nytänkande.

Bland våra leverantörer kan nämnas: Runstens Gård – lamm och nötkött, Västerslät gårdsslakteri – griskött, Hagelstad Gårdsmejeri – getost, Stenladan och Solmarka Gård – grönsaker, Ängöl och Kackelbryggeriet – starköl.

Antal sittplatser: Inomhus 55, Inglasad veranda 40, uteservering 60-80

Tillgängligt för rullstol

Sommartid finns även ett glasskafé och kiosk.

Vi har under hösten genomfört en omfattande renovering för att skapa en mera åretrunttillgänglig restaurang. Större serveringslokal, nytt kök och nya toaletter.

 

Om oss

Stora Rör Hamnkafé ägs och drivs av Anders Lindgren och Anna Brunnberg Lindgren bosatta i Stora Rör sedan 1985. Anders som är född på norra Öland har arbetat med mat i hela sitt liv som fartygskock, köksmästare, krögare, lärare mm. Under Skördefesten 2014 tilldelades Anders den Gyllene Pumpan för sitt engagemang när det gäller att jobba med lokalproducerade råvaror. Anna med bakgrund inom den administrativa världen, sköter pappersarbetet men deltar även i den dagliga driften och planeringen av rörelsens utveckling.

Det gemensamma intresset i att resa tillför många idéer och ger möjlighet att få se hur man i andra länder använder de lokala råvaror som finns att tillgå och sist men inte minst ger möjlighet att vila inför nya projekt.

 

Värdparet Anders & Anna kommer att ta hand om er väl.

Välkomna!