Allégården Kastlösa

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Kastlösa bygata 2, 386 61 Mörbylånga, Sverige
Telefon: 0485-421 75
Läge: Södra Öland
Boka direkt på: Hotellet
Ölandskrögarförening

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Pool ♦ Konferens möjligheter ♦ Handikappsanpassat Kokmöjligheter ♦

Gården

I det vackra kulturlandskapet mitt i Världsarvet Södra Öland och granne med Alvaret, ligger Allégården Kastlösa.

Här finns vackra omgivningar som erbjuder ett fantastiskt lugn och mängder av kultur.  Inom närområdet finns det aktiviteter och upplevelser för de flesta, såväl gammal som ung.

 

Boendet

Allégården erbjuder en stor variation av boende: hotell, vandrarhem, camping och campingstugor. Här finns också Restaurang Källan, många möteslokaler samt möjligheter till såväl konferenser som lägerverksamhet.

 

Hotell Ölandsgården och Prästgården

20 hotellrum med tre stjärnig hotellstandard, 16 i Ölandsgården och 4 i Prästgården, med TV, Wifi, dusch och wc, frukost ingår i priset. Ölandsgården har ett flertal rum som är handikappanpassade och ett rum där husdjur är tillåtet. Det finns ett gemensamt pentry för gäster i Ölandsgården och ett pentry för boende i Prästgården. Extrasäng, spjälsäng, barnstol, cykel samt halvpension går att boka.

 

Vandrarhem

Storgården och Norrgården, här finns det olika typer av boende, allt från dubbelrum med dusch och wc, till enklare flerbäddsrum med wc från 2 till 6 bäddar. Passande för familjer, grupper och läger. Tillgång till gemensamt kök och allrum med TV. Extrasäng, spjälsäng, barnstol, cykel samt halvpension går att boka. Frukost, linne och städning ingår inte.

 

Stugor

Allégården har 10 stugor med eget badrum och kök i olika storlekar. Det finns 6 fyrbäddsstugor med sovalkov, 3 sexbäddsstugor med två sovrum samt en 10-bäddsstuga med två sovrum, stort vardagsrum. TV och Wifi finns i alla stugorna. Extrasäng, spjälsäng, barnstol och cykel går att boka. Frukost, linne och städning ingår inte.

 

Camping

Allégården har 10 tält- och husvagnsplatser med el. I servicebyggnaden ca 30 meter bort finns tillgång till WC, dusch och 4 pentry samt allrum med TV.

 

Pool

Allégårdens gäster har fri entré till poolen. Den större poolen är 8*16 m med varierande djup från 0,9 m till 1,6 m djup på det djupaste. För de minsta barnen finns en grund barnpool med lite varmare vatten.

 

Maten

Välkomna in till Restaurang Källan på sydvästra Öland!

Året runt måndag-lördag erbjuder vi Kvällens husman till våra boende gäster. Kvällens husman består av en varmrätt serverad med sallad, bröd, smör och en kopp kaffe/te med hemlagad kaka till.

Under högsäsongen är Restaurang Källan på sydvästra Öland öppen måndag till söndag även för externa gäster. Restaurangen har plats för ca 110 gäster. Det finns utrymme för både bussresenärer, små och stora konferenser, fester och familjehögtider såsom bröllop.

 

Konferenser

Att förlägga sin konferens till Allégården ger stora valmöjligheter. Här finns flera konferenslokaler från 8 platser upp till 80 platser i biosittning i Stora konferenssalen. Med närheten till Restaurang Källan, Stora Alvaret och byns många konstnärer finns det mycket att se och utforska i närheten. Genom vårt samarbete med lokala Ölandsguider finns det goda möjligheter att verkligen få Uppleva Södra Öland med hjälp av initierade guider.

 

Bröllop och fest

Allégården Kastlösa ligger bredvid Kastlösa kyrka med den vackra altarfresken av Valdemar Lorentzon. Det finns även ett mindre kapell på anläggningen för det mindre sällskapet. Andra har valt att vigas i utomhusmiljö.

Allégården ger goda möjligheter att göra er fest till ett oförglömligt minne. Här finns möjlighet att ha festen i restaurang Källan. Restaurangen är stor och rymlig och har plats för drygt 110 gäster. Det finns utrymme för både små och stora fester och familjehögtider såsom bröllop, dop eller firande av annan högtidsdag. För det mindre sällskapet kanske det är mer lämpligt med en middag i Prästgårdssalongen. Vi har serveringstillstånd i både Prästgården och i Restaurang Källan.

Vill ni ordna mer på egen hand går det bra att hyra Stallet i Kastlösa. Stallet består av två festlokaler bredvid Kastlösa kyrka. Vi levererar gärna en bröllopsmeny eller bröllopsbuffé och kan bistå med servering. Det finns porslin att hyra till 75 kuvert. För dans eller tal kan det vara bra att hyra vår ljudanläggning. Inköp av alkoholhaltiga drycker att förtära i Stallet står ni själva för.

 

Aktiviteterna

Allégården samarbetar med mycket kunniga guider och ordnar t.ex. blomstervandring, historievandringar, kurser i fågelskådning och orkidéfotografering. Det finns något för alla att uppleva på Södra Öland.

Välj vårt cykelpaket om ni önskar uppleva södra Öland på egen hand. I byn Kastlösa där Allégården ligger finner du en stor mängd med aktiviteter med glashytta och många konstnärer. Allégården Kastlösa ligger utmed den nya cykelleden.

Inom en radie av 30 km finner ni bl.a. två golfbanor, Eketorps borg, Ottenby fågelstation och Ölands djurpark i Färjestaden

 

Välkomna!

Katrine och Håkan Rietz med familj

Medlem i Regional matkultur
Restauranger & Värdshus

Allégården Kastlösa

Visa på Google karta