Halltorps Gästgiveri

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Landsvägen Halltorp 105, 387 92 Borgholm
Telefon: 0485-850 00
Fax: 0485- 850 01
Läge: Mellersta Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com
Ölandskrögarförening

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Bar ♦ SPA ♦ Konferens möjligheter ♦ Handikappsanpassat Husdjur tillåtna ♦ Dusch/Bad på rummet ♦

Gården

Det vackra Halltorp, med anor från 1600-talet, var ursprungligen en kungsladugård under Borgholms Kungsgård. Mangårdsbyggnaden från 1700-talet är idag förvandlad till ett gästgiveri av högsta klass. Halltorp har en ombonad atmosfär, andas charm och vänlighet här känner man sig hemma, och har nära till allt, konsten, naturen och den goda maten.

 

Boendet

Halltorp har 40 gästrummen, varav 25 fått sin prägel av konsthantverkare från vart och ett av Sveriges landskap. Därutöver finns 10 vackra gästrum i den gamla gården, alla helt nyrenoverade och utrustade med air condition, höj- & sänkbara sängar från Jenssen, särskilt utvald konst från VIDA konsthall & museum och de har även egen kaffebryggare. Alla våra rum har dusch, toalett, telefon, radio och satellit-TV, men inget är det andra likt.

 

Maten

Sedan många år är Halltorps förnämliga kök välkänt. Här tas inga genvägar. Endast de bästa råvaror används, i nyskapande rätter likaväl som i klassiskt öländska och småländska, vackert upplagda och serverade. Våra gäster njuter traktens grönsaker, fisk från våra hemmavatten, öländskt vilt, och lamm som betat på Alvaret, kryddat med färska örter från vår egen örtagård. Att vi bakar brödet själva och kryddar vårt brännvin är en självklarhet. Vi vill ge våra gäster en gastronomisk upplevelse, och visa på allt denna vackra Ö kan erbjuda.

 

Konferensen, Morden och Bröllopet.

 

Konferenser

för de som ställer höga krav har blivit en specialitet. För kvalitén står den personliga servicen och de praktiskt inredda konferenslokalerna.

Tre ljusa luftkonditionerade konferensrum för upp till 80 personer och sex grupparbetsrum med alla hjälpmedel finns till förfogande.

Konferensborden är extra breda och konferensstolarna är sittriktiga och sköna.

 

Morden

Det är ett nytt och spännande koncept att lösa ett Mordmysterium genom diskussion och improvisation. Efter en introduktion får alla deltagare en gästlista och instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag. Det är där som mordgåtan ska lösas. Låt spelet börja!!

 

Bröllopet

Halltorps Gästgiveri på Öland är den rätta platsen för bröllopsfesten.

En varm och ombonad miljö, perfekt service och ett kök som är vida berömt för sin goda mat gör att bröllopsfesten blir ett minne för livet. Vill Ni tillbringa bröllopsnatten i något av de berömda gästrummen så finns det två bröllopssviter med bubbelbadkar och en fantastisk utsikt över Kalmarsund.

 

Välkomna!

 

Visa på Google karta