Hulterstad Lantgård B&B

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Hulterstad 109, 386 62 Mörbylånga, Sverige
Telefon: 0485-450 02
Läge: Södra Öland
Bo på Lantgård

Husdjur tillåtna ♦ Kokmöjligheter ♦

Välkommen att bo på vår gård.

Mitt i Världsarvet på sydöstra Öland, ligger radbyn Hulterstad. Här kan man varva ner och njuta i en trivsam miljö. Vandra ner till strandängarna och lyssna på havet eller kolla in fåglarna. Den morgonpigga kan få se en härlig soluppgång. Gå upp på alvaret och njuta av dess säregna flora och fauna och kanske en färgsprakande solnedgång. Prata med våra kor, hästar, hund eller katt… Varför missa en semester på sydöstra Öland? Det är inte för intet som Öland kallas solen och vindarnas ö…

 

Gården

Vi bedriver ett aktivt jordbruk med naturvård. Våra dikor betar tillsammans med sina kalvar på Alvaret och Strandängarna och håller markerna öppna så det blir ett rikt fågel- och växtliv. Vi som driver jordbruket och tar hand om Er är Sven och Jenny, den äldre generationen på gården och ena sonen, Mikael gift med Maria och barnen Emmy, Rasmus och Hugo.

 

Rummen

Det röda huset är för våra gäster. Här kommer ni till bäddade sängar. Vi har 4 stycken 2-bäddsrum, 2 WC, 2 duschar, kök och allrum med TV och ett litet ”Ölandsbibliotek” gemensamt för gästerna. Frukost På morgonen serveras en rejäl frukostbuffé i köket och den som önskar kan sitta ute i trädgården och njuta av utsikten över Östersjön och svalornas energiska sökande efter föda. Det fullt utrustade köket får användas av gästerna övrig tid.

 

Hulterstad och dess omgivningar

Öster om byn ligger en renoverad våtmark som är fågelskyddsområde – Görans dämme. Här finns också artrika strandängar med många orkidéer. Väster om byn ligger stora Alvaret, med dess obrutna horisont och unika flora med arter som finns bara här, så som den öländska solvändan. Här kan du finna lugnet, stillheten och tystnaden eller lyssna till alvargrimmans sorgsna läte.

 

Visa på Google karta