Marsjö Struts Kulturcenter

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Marsjövägen 14, 387 91 Borgholm, Sverige
Telefon: 0485-746 20
Läge: Norra Öland
Regional matkultur

Restaurang ♦ Konferens möjligheter ♦ Kokmöjligheter ♦

Välkommen till oss på Marsjö!

Marsjö Struts- och Kulturcenter ligger ca. två mil norr om Borgholm på Ölands västra sida. Stanna gärna till hos oss när du utforskar Öland. Här kan du övernatta i individuella, personligt inredda rum och få rejäl frukost på morgonen efter. Du kan även testa på vår a´la carte-meny där det goda strutsköttet spelar huvudrollen. Faller det dig i smaken – å det tror vi att det ska göra – kan du köpa hem gårdens egna kött och även hantverk från gården.

Djuren är givetvis vår stolthet och här finns gott om strutsar att beundra. Du kan även hälsa på hos våra travhästar och kanske till och med ta dig en ridtur.

 

Bed & Breakfast med både fart och lugn

Marsjö Strutsgårds Bed and Breakfast inryms i en öländsk sekelskiftesgård omgivet av vackra hästhagar och ladugårdar. Ingen trafik stör sömnen för våra boende. Varje rum har sin egen speciella inredning och sammantaget finns det plats för 14 personer i huset. De flesta rummen är bäddade för två, men extrasängar kan ställas in i rummen för att tillgodose barnfamiljer och större sällskap.

 

Gårdsbutik med strutsen i centrum

På Marsjö Struts- och Kulturcenter finns det även goda möjligheter att köpa med sig läckerheter och kuriosa från gården. Vår gårdsbutik, som inhyses i samma lokaler som Restaurangen och Cafét, är inredd med strutskonsthantverk som tillverkas och säljs på gården.

 

Konferanser i naturskön lantmiljö

Marsjö Struts- och Kulturcenter välkomnar konferensdeltagare till våra ljusa och fräscha lokaler i öländsk lantmiljö. Utöver själva konferanslokalen så finns det ett sällskapsrum som står till förfogande för umgänge och tv-tittand. Det finns även tillgång till kokvrå.

Gårdscafé med hembakade läckerheter

Inrymt i en före detta ladugård finner du en trivsam cafémiljö där du kan koppla av för en stund. På sommaren är det här vi finner svalka och framåt kvällarna ett mysigt krypin. Vårt sortiment av bakverk varierar men tanken är att erbjuda något för alla, även er som är glutenallergiker. Kaffe och thé samt kylda drycker och glass finns också att få, förstås. Ett mer ovanligt inslag på menyn är nog vår egen strutsostkaka med grädde och lättvispad grädde. Oftast finns även nygräddade våfflor att få för den som vill.

 

Struts på menyn på Restaurang Marsjö

Sedan sommaren 2004 har Marsjö Struts- och Kulturcenter även öppnat sina armar för de som vill testa det goda strutsköttet i olika spännande anrättningar. Vi har en a´la carte-meny som växlar efter inspiration och efterfrågan, så ring oss gärna och fråga efter aktuell meny.

 

Välkomna

Visa på Google karta