Persnäs Prästgård & Kulturcenter

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Trosnäsgatan 23, 387 73 Löttorp, Sverige
Telefon: 0485-23030
Läge: Norra Öland

Internet WIFI/Hotspot ♦ Konferens möjligheter ♦ Kokmöjligheter ♦

Gården

Natursköna Persnäs nämnde redan Carl von Linné på sin öländska resa 1741. Han beskriver där också den välbyggda Prästgården och dess utsirade trädgård.

Sett ur öländskt perspektiv ligger Persnäs Prästgård relativt högt, och i kontrast till det i övrigt karga landskapet, i en oas av ek och alm. På försommaren kantas vägen av doftande vildkaprifol.

I slutet av juli 2006 klipptes banden för Norra Ölands Kulturcentrum. Sedan starten har man haft konst- och samlingsutställningar i såväl olja som akvarell, nonfigurativt och naturalistiskt, likaväl som modern fotografisk konst, textila verk och keramiska alster. Utöver konstutställningar så har man även en mängd musikaliska evenemang allt från visa, pop, covers, jazz, blues, klassisk sång och flöjt, gitarr och slagverk som framförts av tremannaband, solist eller duo.

Konst i kombination med musik och annan typ av scenkonst som till exempel bildspel, lyrik, kåserier och gladpoesi gör en intressant mix i en helt unik miljö.

Genom den mångfald man har i utbudet så har Persnäs blivit en spännande mötesplats för kulturen i alla dess former.

 

Bo på Prästgård

Av tradition är prästgårdarna gästfria och många har även fungerat som gästgiveri, Persnäs prästgård är inget undantag. Kanske du också drömt om att bo på en prästgård?

Man hyr ut tre rum, samtliga med egen ingång från trädgården. Gemensam dusch och toalett i källaren. Det finns även tillgång till ett gemensamt sommarkök.

Sommartid kan man njuta av grönskan i den stora trädgården. Badstränder finns inom cykelavstånd och cyklar finns att hyra.

Husdjur tas endast emot enl. överenskommelse.

Inget av rummen är lämpade för personer med rörelsehinder då det förekommer branta trappor.

Pris inkl. sänglinne och frukost:

Dubbelrum 600 kronor per natt.

Enkelrum 500 kronor per natt.

Extra säng/spjälsäng 150 kronor.

Bokning via e-post eller telefon

 

Golf

Persnäs Prästgård har ett samarbete med Ölands Golf Klubb, när ni bor på Persnäs så får ni rabatt på greenfee till klubben, se Ölands Golf Klubb under GÖRA/Sport & Intressen eller på deras hemsida: Ölands GK

 

Välkomna!

 

Visa på Google karta