Solberga Gård

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Ramsättravägen 45, 387 90 Köpingsvik
Telefon: 070-492 2634 , 0485-720 60
Läge: Mellersta Öland
KRAV


Gården

Vackra Solberga Gård ligger i Köpingsvik på Öland, ungefär en halvmil från Borgolm. Här kan du bo lantligt och naturnära, och utforska vår gårdsbutik med noga utvalda produkter både från gården men även närområdet. Under en promenad i trädgården kan du uppleva de anrika, varsamt renoverade byggnaderna uppförda i mitten av 1800-talet. Bekanta dig med gårdens alla djur, grisarna som bökar efter godsaker, hönsen som sprätter och fåren som betar på ängarna. Solberga Gård har sedan 1988 drivits ekologiskt i enlighet med KRAV.

 

Boendet

Stugor

På gården finns tre mysiga 50 m2 stugor (Linneas, Pippi och Annikas stuga), som var och en kan rymma upp till fyra personer. För ett spädbarn eller ett litet barn finns det naturligtvis alltid plats, därför finns det i varje stuga också en barnsäng och barnstol. Husen ligger i utkanten av en liten skogsdunge ungefär 200 m från de övriga byggnaderna och med gott om utrymme mellan stugorna för att inte störa eller störas av grannarna.

I varje stuga finns kök, badrum, vardagsrum, sovrum och ett sovloft. Vi har inrett stugorna i skandinavisk stil, det vill säga alla väggar och golv är av trä. För att det inte ska bli för mycket är väggarna glaserade vita. I vardagsrummet går taket upp i nocken vilket ger en härlig rymdkänsla.

Sängkläder och handdukar kan hyras till ett pris av 125 kr per set.

Takvåningen

Ovanpå den gamla ladugården har vi sedan säsongen 2014 kunnat erbjuda en ny exklusiv lägenhet. Lägenheten är inredd i massiv ek, med synliga bjälkar i taket och bekvämligheter som diskmaskin och tvättmaskin. På hela 120kvm och med en takhöjd på 5 meter är lägenheten stor och luftig. Lägenheten har två sovrum, ett rymligt badrum och ett sovloft med två sängar. Från fönstren har ni utsikt över större delen av gården. Mot öster finns en stor veranda med utsikt över åkrar och skogar. Lägenheten har totalt sex bäddar var av två är på sovloftet.
Finns det en vackrare lägenhet på Öland? Kanske, men vi har ännu inte hittat den.

Lägenheter

På Solberga finns flera olika lägenheter, alla unika på sitt sätt och anpassade för olika familjestorlekar (1-5 barn). Ni hittar dem i ladan, Magasinet och Herrgårdsbyggnaden.

Lägenheten är sedan 2005 inredd i flygeln av ladan. Här är taket lite lågt, men det gör det också mysigare. Lägenheten har tre rymliga sovrum med totalt sex bäddar plus spjälsäng. I lägenheten finns ett fullt utrustat kök med kylskåp, spis, ugn och mikrovågsugn. Badrummet är centralt beläget i mitten av lägenheten. På dessa 64kvm trivs familjer som reser med mor- och farföräldrar eller med upp till 5 barn.

Herrgården  

Herrgården är Solbergas hjärta, denna praktfulla byggnad har anor från mitten av 1800-talet. Huset har renoverats sedan dess storhetstid och inrymmer numera fem familjelägenheter med dusch och toalett. Trots renoveringen finns många av de charmiga och tidstypiska detaljerna kvar, bland annat kakelugnar, fantastiska väggmålningar och generös takhöjd. De stora spröjsade fönstren med handblåsta glas är något som också är original och som vi är väldigt stolta över. I Herrgården finns allt från 28kvm till 68kvm stora lägenheter, till både små och stora familjer med upp emot fyra barn. Det finns antingen två eller fyra vanliga sängar samt bäddsoffa eller våningssäng. Alla lägenheterna i Herrgårdsbyggnaden delar på det stora lantliga köket, där det finns gott om utrymme för matlagning och matvaror då varje familj har sitt egna kylskåp. Avnjut din måltid i vår matsal eller varför inte duka upp i trädgården utanför huset?

Välkomna!

Visa på Google karta