Tokenäs Camping

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Tokenäs Camping, Enerumsvägen, 387 75 Byxelkrok, Sverige
Telefon: 0485 - 658585
Till stranden: 50 m
Läge: Norra Öland
Boka direkt på: Hotellet

Husdjur tillåtna ♦ Tvättstuga Kokmöjligheter ♦

Campingen

Tokenäs Camping ligger i ett naturskönt område ca 700 m söder om Byxelkrok på norra Öland. Allt som allt finns det ca 125 platser varav 75 har egen el.

Tokenäs Camping, med anor bakåt till 50-talet, är känd för sina utsökta omgivningar bestående av lummiga, gröna buskar och träd i ett otal sorter – taget från den rika Öländska floran. ”En av de vackraste campingarna på Öland”, har många besökare menat… och det inte utan fog har ännu fler tyckt… . ”En av Ölands sista idyll-campingar” är också ett epitet som passar in på området.

 

Reception och Service

I samma hus som Receptionen finns kioskverksamhet där Du kan köpa allt från glass, godis och läsk till schampo, grillkol och tändvätska… Du kan även hyra cykel hos oss till bra pris.

Vårt servicehus är beläget något åt norr på området. Där hittar du allt du behöver i form av toaletter, duschar, disk, tvätt och kök. Vi har separata avdelningar för Damer och Herrar.

 

Aktiviteterna

Den största aktiviteten sommartid är förstås sol och bad! Bara 100 m från campingen ligger Kalmarsund med blått vatten och väntar…

Inom campingområdet kan Du också syssla med diverse aktiviteter såsom fotbollsspel, volleyboll och badminton. Med campingen som utgångspunkt har Du tillgång till fina löpvägar för Din motionsrunda längs Ölands västra kust.

Som alla familjevänliga campingar har vi förstås en lekplats där barnen kan leka med härlig sand i sandlådan, gunga i gungorna, åka i rutschbanan… Vår trampolin, där barnen kan hoppa sig trötta i timmar, är givetvis populär!

I närområdet finns dessutom en mängd aktiviteter, flygning, go-cart, golf mm, detta och närheten till Byxelkrok där hamnen och shoppingen finns, gör att du aldrig behöver bli sysslolös när Du bor på Tokenäs.

 

Välkomna!

 

Visa på Google karta