Stickobrinn

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Stationshusgatan 3 , 386 61 Mörbylånga
Hemsida: Stickobrinn
Läge: Södra Öland

I Kastlösa tillverkas stearinljus för stunder som ska gå lite långsammare.

Vi tror att fler längtar efter långsamhet. Eftertanke. Och omtanke.

Stearinljus är i sig en slags symbol för allt det där. Våra är dessutom gjorda med största möjliga omsorg. Våra händer har rört vid varenda ett av ljusen som lämnar oss. Laddat dem med värme och kärlek i varje detalj och i varje steg i tillverkningsprocessen.

Ungefär hälften av sortimentet är stöpt, på gammalt traditionellt vis.

Genom dopp efter dopp efter dopp byggs tjockleken på ljuset upp och resultatet blir en yta som inte är helt slät, och med en vackert avsmalnande topp. Den andra hälften är formgjuten, och i det sortimentet hittas bland annat våra mycket populära spindelnätsljus – ett ljus där ett vackert spetsmönster framträder ju längre ner ljuset brinner.

Förutom vanliga klassiska vita ljus gör vi även tomteljus och ljus i härliga färger. Gemensamt för alla våra  ljus är att de håller mycket hög kvalitet – vilket bland annat ger en riktigt bra brinntid.

Ljusen säljs i vår webbutik, hos några utvalda återförsäljare och förstås – i Kastlösa. Intill ljusstöperiet finns en fabriksbutik som är öppen några gånger per år. Skördefesten är förstås den stora höjdpunkten. Men vi har också en container med en självbetjäningsbutik som alltid är öppen. Dygnet runt, året om. Där finns en del av vårt sortiment, och du sköter affärerna själv och betalar med swish eller kontanter.

Psst.. Ett handgjort ljus – laddat med omsorg och kärlek – är bästa tänkbara present till kattvakten, blomvattnaren, födelsedagsbarnet, värdparet, eller någon du bara vill vara lite extra snäll mot.

Välkommen till stickobrinn.nu eller till ljusstöperiet i Kastlösa.

Visa på Google karta