Whats on

Tipsa oss om ditt evenemang!

whats-on-naturrum-tranor Öland
10.30 21 september , 2019
Ås Kyrka
Södra Öland
Naturum Ottenby

Från mitten av september ger sig rovfåglar och tranor av söderut. Vid soligt väder och lagom vind från rätt håll kan den rovfågelsintresserade få sitt lystmäte. Vi håller tummarna för rätt väderförhållanden över Ottenby lund denna dag! Samling vid Ås kyrka.
21 september kl 10.30 80 kr/vuxen, gratis för barn (upp till 16 år) i vuxet sällskap Arrangör: Gösta Friberg och naturum Ottenby

whats-on-naturrum-steglits-Öland
10.00 - 16.00 25 september - 29 september , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland

Under skördefesten kan du följa med på tre guidningar dagligen! 10.00 Ottenbyguidning 50 kr/person, barn gratis i vuxet sällskap
11.00 och 13.00 Fågel och fångst 75 kr/vuxen, 55 kr/barn
I naturum finns även artbingo, tipspromenad och målarhörna!

whats-on-naturrum-hornuggla Öland
21.00 27 september , 2019
Ottenby fågelstation
Södra Öland
Naturum Ottenby

I ljuset från Långe Jan tar fågelstationens personal med oss ut. Vi vandrar genom fyrbyn på Ölands södra udde och letar efter nattens jägare – ugglorna. Så här års håller många migrerande ugglor till nere på udden. Om vi har riktig tur kan vi få syn på någon uggla. Håll tummarna för ett bra uggleväder!
75 kr / vuxen, 55 kr / barn.

whats-on-naturrum-brushane Öland
15.00 2 oktober , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland
Naturum Ottenby

Anders Hedenström är professor i teoretisk ekologi vid Lunds universitet. I många år har han ägnat sig åt att lära känna fåglarna och deras flygteknik. För hur går det till när fåglar flyttar? Hör Anders Heden- ström berätta om några av flyttfågelforskningens senaste framsteg.
Plats: naturums filmsal. Fri entré!

whats-on-naturrum-skylt Öland
18.00 2 oktober , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland
Naturum Ottenby

Fotograf Torbjörn Arvidson bjuder för sjätte året i rad in till en bildvisning i naturum Ottenbys filmsal. Årets tema är ”Möten med fåglar från det gångna året 2018”. Allt från tretåiga hackspettar till fjällpipare finns bland fåglarna som Torbjörn delar med sig av. Varmt välkomna till naturum Ottenby!
Plats: naturums filmsal. Fri entré!

whats-on-naturrum-grönfläckig-padda Öland
15.00 3 oktober , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland
Naturum Ottenby

Hur går det för ängshöken? Och kommer den grönfläckiga paddan att klara att etablera sig mer på Öland? Susanne Forslund på länsstyrelsen i Kalmar län har i många år jobbat med åtgärdsplaner för hotade arter. På naturum Ottenby berättar hon hur arbetet med att skydda Ölands hotade arter går.
Plats: naturums filmsal. Fri entré!

whats-on-orkidé-vandring-Öland
15.00 4 oktober , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland
Naturum Ottenby

För några år sedan bestämde sig Ölands botaniska förening för att kartlägga kärlväxtfloran på Öland. Hur gick inventeringen? Ulla-Britt Andersson, ordförande i Ölands botaniska förening, berättar och visar bilder av en del av de nästan en halv miljon rapporter på Artportalen som kommit in sedan inventeringen startade år 2007.
Plats: naturums filmsal. Fri entré!

whats-on-Kioflow-Öland
10.00 - 16.00 5 oktober , 2019
Sandbyvägen 13
Norra Öland
Peter Edrén, Kioflow

"Spegelljus" Meditationsträff i KIOFLOW Center inkl. vegetarisk lunch och eftermiddagsfika. Anmälan senast 3/10 till Peter Edrén 070-4846353 eller info@kioflow.se Kostnad 550 kr.

whats-on-naturrum-änder Öland
08.30 26 oktober , 2019
Seby läge
Södra Öland
Naturum Ottenby

Följ med på en exkursion som bygger på repetitions- pedagogiken. Genom att få se sjöfågelarterna om och om igen lär vi oss att se skillnaderna mellan de olika arterna. Till sist känner man skillnaden på arterna snarare än man ser den. Vi samlas vid Sebybadet.
80 kr/vuxen, gratis för barn (upp till 16 år) i vuxet sällskap
Arrangör: Gösta Friberg och naturum Otttenby

whats-on-naturrum-rödhake Öland
10.00 - 16.00 26 oktober - 3 november , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland
Naturum Ottenby

Se hur ringmärkning går till, följ med på en spännande Ottenbyguidning eller delta i någon av våra andra höstlovsaktiviteter.
Mer info på naturumottenby.se när höstlovet närmar sig! OTTENBYGUIDNINGAR DAGLIGEN KL 10.00, 50 kr / vuxen, gratis för barn (upp till 16 år) i vuxet sällskap
FÅGEL OCH FÅNGST DAGLIGEN KL 11 OCH KL 13.00 , 75 kr / vuxen, 55 kr / barn. Biljetter köpes i naturum

whats-on-naturrum-steglits-Öland
10.00 - 12.00 26 oktober , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland
Naturum Ottenby

Besök Ottenby fågelstation och följ arbetet med ringmärkningen av de fåglar som är på väg söderut nu. Vi spanar även av läget längs stränderna och passar på att göra ett besök på naturum Ottenby. Här kollar vi närmare på utställningen men passar också på att pyssla lite. Temat är fåglar. Samling vid Blå museet på stora parkeringen på Ölands södra udde. Medtag gärna fika/lunchkorg så bjuder vi på något extra till fikat!
80 kr/familj med barn, annars per person
Arrangör: ÖOF och naturum Ottenby

whats-on-naturrum-dovhjort Öland
15.30 2 november , 2019
Ottenby lund, södra lundparkeringen
Södra Öland
Naturum Ottenby

Lär känna Ottenbys vackra hjortar! Vi samlas vid Södra lundenparkeringen i Ottenby naturreservat. Därefter vandrar vi in i Ottenby lund med vår guide Anders Bjärvall. Medverkar gör även Robert Ekholm, jaktbiträde och tillsyningsman från kungliga hovstaterna som arbetar med jakten och skötseln av hjortarna. Vi närmar oss hjortarnas brunsttid så har vi riktig tur så får vi uppleva de stora hjortarnas uppgörelser på nära håll!
Gratis!

whats-on-naturrum-havsörn Öland
10.00 31 december , 2019
Naturum Ottenby
Södra Öland
Naturum Ottenby

En annorlunda och mycket omtyckt avslutning på året! Vi samlas vid naturum Ottenby för att sedan leta upp lä och börja skåda. När vi sagt adjö till 2019:s fåglar bjuds det på varm glögg inne i Blå museet vid Södra uddens stora parkering. Sedan önskar vi varandra ett gott nytt fågelår!
Anmäl dig innan så ser vi till att glöggen räcker!
Anmälan till Gösta Friberg, 070 558 59 70 80 kr/vuxen, gratis för barn (upp till 16 år) i vuxet sällskap
Arrangör: Gösta Friberg och naturum Ottenby


Välj kategori:

 Kultur Natur Musik Sport Kropp och Hälsa Övrigt

Titel(Kursnamn)

Adress

Telefon

Arrangör

Datum Start(åååå-mm-dd)

Datum Slut(åååå-mm-dd)

Kl. start

Kl. slut

Heldag
 Heldag

Läge

Webbplats

E-post

Presentationsbild

Beskrivning

Kontaktinfo (Publiceras inte)

Ditt namn (obligatorisk)

Telefon

Din e-post (obligatorisk)