Öland, upplevelser för alla!

Bad och SPA på Öland

Bad, Spa & Gym

Natur och reservat på Öland

Naturreservat

Museer på Öland

Museer

Musik och folkfester på Öland

Musik & Folkfester

Sport på Öland

Sport & Intressen

Öländsk arkeologi och historia

Arkeologi & Historia

Kurser och workshops på Öland

Fågelskådning

Cykla på öland

Cykla på Öland

Made on öland

Made on Öland

Sightsing o guider på Öland

Sightseeing & Guider

SPA och gym på Öland

Konstnärer

Gallerier och konstnärer på Öland

Gallerier

Öland Skördar 2024

Skördefesten på Öland firar 26 år! Och är den största skördefesten i Sverige, här finner du över 900 olika evenemang från norr till söder, detta under 5 dagar i september. Hela Öland visar då upp allt som denna vackra ö kan erbjuda, här får du smaka på maten och uppleva byar och hantverk.

Öland Skördar 2024
SPA på Öland

M/S Solkust

M/S Solkusten, tar er till havs, en blick på Öland från havet, en tur till den mytomspunna ön Blåjungfrun, skärgårdskryssning i Oskarshamns underbara skärgård eller en räkkryssning med trubadur, kan det bli bättre?

Konsten på Öland

Konsten på Öland

”Nordens Provence”, Ölands unika ljus har varit en dragningskraft för konstnärer under århundraden. Besök konstnärerna och gå på gallerierna.

Inga Lindström på Öland

Inga Lindström på Öland

Inga Lindström på Öland. Den populära serien i Tyskland från Bavaria Fernsehproduktion (TV produktion) har nu förlagt inspelningarna till Öland, och vi har blivit deras partner i detta. Öland är underbart, eller hur?

Vraken runt Öland

Vraken utanför Öland

Östersjön är unik. Här finns ingen skeppsmask, så historien ligger bevarad i havet utanför Öland. Öland erbjuder vrakdykning i världsklass.

Öland aktiviteternas ö

Öland är inte bara konst, sol och bad, Öland är även aktiviteternas ö, en aktiv och spännande ö där du kan finna så gott som allt du vill göra inom sport och fritid. Aktiviteter för alla åldrar och intressen. Öland är allt från flygning till en avslappnande eftermiddag vid stranden. Öland är upplevelsernas Ö.

Vida museum på Öland

VIDA Museum & Konsthall

Med en vidunderlig utsikt över Kalmarsund, ligger denna konsthall, med tre permanenta utställningar av Bertil Vallien, Ulrika Hydman-Vallien och Ulf Trotzig, utöver detta, nya spännande utställningar av andra konstnärer. Musée byggnaden i sig själv är ett sparsmakat konstverk i glas, stål och betong.

Fåglar på Öland

Öland fåglarnas ö

Inte nog med att vi har 3 flygplatser på Öland, de flesta flyttande fåglarna har även valt Öland till sin plats att stanna till på, detta på sin väg norr eller söder ut. Här kan du se ett unikt utbud av arter.