Adam Hedin

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Kastlösa 116, 380 62 Mörbylånga
Telefon: 0733-600 140
E-post: adam@oland.in
Hemsida: Adam Hedin
Läge: Södra Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

Med fåglar som närvarande i konsten.

 

Tecknande, ständigt sökande efter form och volym, linjer som fångar upp en rörelse, som övergår i måleri, grafik och skulptur.

Adam strävar inte efter detaljerna i måleriet, han är mer nyfiken på mötet med själva färgen.

Skulpturerna tar en mer lekfull gestaltning som både kan vara råa och fantasifulla i sina uttryck, men ändå med ett stort allvar. Materialen varierar, allt från järn, trä och glas.

Drivkraften att skapa är stark hos honom, en ständig process och finns där näst intill hela tiden. Adam utgår nästan bara från fågelformen som genom honom blir outtömlig i olika uttrycksformer.

Adams konst, uttryck och material, är i all sin enkelhet i motivets bakgrund, så mångfacetterat och spännande, så man måste höra honom själv berätta om konsten och hur han ser på sitt skapande.

Så vi låter honom själv beskriva:

Fåglar

Mitt måleri, mitt skapande bygger till nästan hundra procent på relationen med dessa bevingade varelser, alla unika individer med olika personligheter och humor. I Bohuslän satt jag i en gammal eka och fiskade makrill då ett gäng gråtrutar samlades runt mig. Trots att de var av samma art särskilde sig individerna. Jag blev varse deras olikheter i ett slags minspel där ögonen spelade stor roll. En del såg yngre ut, en del, här är jag!!! Medan andra såg ut som de genomlidit sju svåra år, gammal och trött, med stora ringar under ögonen, en del med så bestämd blick att jag nästan fick svårt att koncentrera mig: Ska du dra upp någon makrill då, bligade trutarna på mig och såg vansinnigt hungriga ut.

Just trutar innebär för mig en mångfald olika skepnader och skådespel, ibland är det som man vill skratta rakt ut inför de poser som visas upp, men oftast tar pennan överhanden och jag skissar ner former och rörelser de har för sig – de riktigt poserar!

Skisser som jag sedan använder till måleriet.