Ann-Charlotte Ohlén

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Eriksöre 116, 386 93 Färjestaden
Telefon: 0485-38467
E-post: info@anncharlotteohlen.se
Hemsida: Ann-Charlotte Ohlén
Läge: Södra Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

Ann-Charlotte målar i olja och akryl och hennes motivkrets domineras främst av människor, byggnader och landskap. Motiven är oftast hämtade på Öland och från trakterna runt Kalmarsund, men även från Skottland, Irland och Bornholm.

”Ann-Charlotte är en lågmäld och lyrisk målare … Det finns fortfarande mycket av den amerikanske konstnären Edward Hopper i bilderna, men en impressionistisk Hopper vars ödslighet bytts mot mjukt nordiskt ljus … Tiden tycks ha stannat i detta måleri som kan påminna om sekelskiftets impressionister, om Turner och Skagenmålarna” (Gunilla Petri I tidningen Barometern).

”Människor har börjat fascinera henne allt mer. Barn leker på stranden, en kvinna poserar och fångas på samma vardagliga och enkla sätt som impressionisten Berthe Morisot en gång gjorde. Ann-Charlotte Ohléns konst är stillsam, nästan blyg. Den skriker inte om uppmärksamhet men när blicken väl har fastnat är uttrycket finkänsligt och poetiskt” (Anna-Karin Sandström i tidningen Barometern).

Ann-Charlotte  har deltagit i Konstrundan sedan 2004. Hon har ställt ut separat på Ölands Museum Himmelsberga, Galleri Abante i Stockholm, Galleri Rackargården i Kalmar samt Galleri Tinnert i Falköping.