Inger Wessel

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Strandtorpsgatan 23, 38792 Borgholm
Telefon: 0485-562 536, 070-954 5558
E-post: lammochlera@gmail.com
Hemsida: Inger Wessel
Läge: Mellersta Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

När man kör ner till Strandtorp ifrån landborgen och 136:an , efter att man har njutit av den härliga utsikten över Kalmarsund och fastlandet, så är man snart framme vid deras lilla gård och lamm och lera, som Inger och hennes man Thomas köpte 2002.

De föll verkligen för denna gård och de bestämde sig för att skaffa får. Fåren håller landskapet öppet och de ger dem små lamm på våren.

Både gården och dess trevliga atmosfär och närhet till Kalmarsund har satt igång Ingers skapande. Allt här är en stor källa till inspiration. När hon knådar leran för att avbilda fåren, eller när hon tar fram sina färger för att måla av dem, det är då som Inger mår som allra bäst. Under åren har hon utvecklat sitt skapande med lera och på detta vis ”föddes” varelser som hon kallar för ”gnurklor” som vaktar över både trädgården och fåren.

Själva trädgården har blivit som ett galleri under bar himmel, där man kan ströva runt och bara upptäcka!

I deras butik säljer de det som Inger skapar i lera såsom får och lamm och olika figurer, men även muggar och smycken. Dessutom har de lammskinn att erbjuda och mycket som man kan göra av det som t.ex. kuddar, nallar, ljusstakar. Inger har nu även börjat tova, så snart finns det även tovade hattar och smycken i ull till försäljning.

För öppettider i Ingers butik får ni gärna ringa henne innan ni kommer. Hennes telefonnummer är 0485-562536 eller 070-9545558

De kommer att ha öppet nästan varje dag framöver. Det är dock lite osäkert när de börjar med det.

De återkommer om detta. Välkomna!