Kristina Jeppsson

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Sättra 30 38793 Borgholm
Telefon: 0485-560 025
E-post: krapplack@telia.com
Läge: Mellersta Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

Kristina arbetar med måleri, textil och glas som självständig konstnär,  och med textil, foto och performance tillsammans med konstkollektivet Sisters of Sättra.

Kristinas måleri behandlar människor och färg, här talar bilderna för sig själva.

Textil är mer en fråga om hur vi använder tiden. Hon tycker om att göra stora och tillsynes meningslösa projekt ofta utifrån något hon har upplevt, t ex struthatten med texten LILLAGUMMAD, det broderade tältet: FÖRNÖJSAMHET, eller klänningen till sin dotter: VILL DU HA DIN FRIHET FÅR DU TA DEN (Lundell). Hon lägger ner enormt mycket tid och stygn.

När Kristina arbetar i glas bygger hon ofta hus, i fushingteknik som hon sedan löder ihop. Materialglädje och sagovärld är känslan.

Med konstgruppen Sisters of Sättra, baserade i Sättra arbetar de med ett ”recept” som oftast utgår från det textila men brukar sluta i foto. Här har de gjort verk som HEIMAT, som diskuterar vår plats i hembygden, HÄR VÄXER VI, om landsbygdsutveckling och vår egen utveckling. I BODYHOUSE I (Mittlandskogen) och II Cork, Irland. I Bodyhouse III Kalmar är temat arkitektur, vad är skillnaden på hus och kläder?

Generellt är teman som hus och frihet/instängdhet något som hon arbetar med både i sitt måleri och tillsammans med Sisters of Sättra. Att växla mellan olika material gör att hon kan utveckla tanken ett steg till. Färg och ett visst mått av gåtfullhet är mycket viktigt för henne.

Kristina har bott och verkat i Sättra på mellersta Öland sedan 1999