M/S Solkust

ms-solkusten-båten Öland

Blå Jungfrun

Blå-Jungfrun ÖlandBlå Jungfrun, Öland

Blå Jungfrun, i Kalmarsund, eller Blåkulla som vi kallar henne, ett annat spännande resmål som M/S Solkust tar er till, ta en dagstur och upplev denna sägenomspunna Ö, eller varför inte sova över där en natt om ni vågar.

Nedan lite om vad M/S Solkust har på programmet.

Nationalparken Blå Jungfrun/Blåkulla.

Avgår från Byxelkrok och Oskarshamn.

Blå Jungfrun är en fantastiskt vacker ö som ger många möjligheter. Öns rödlätta istidspolerade klippor av granit, höjer sig 86 meter över havet mitt i Kalmarsund.

Upplev öns märkliga grottor ”Jungfrukammaren” och ”Kyrkan”, jättegrytor, stenlabyrinten och den lummiga örtrika ädellövskogen. Passa också på att ta ett klippbad i det ovanligt klara vattnet.

Utsikten från öns högsta punkt är häpnadsväckande. Vid klart väder kan man se Dämmans fyr i söder och i norr Ölands norra udde. Vid ett besök i Oskarshamn eller Byxelkrok är en tur till denna mytomspunna plats ett måste.

Labyrinten-Blå-Jungfrun Öland

ms-solkusten-Blå Jungfrun Öland

Bra att veta:

På Blå Jungfrun finns inga faciliteter som restaurang eller café, inte heller bryggor för förtöjning.

Turen dit är  känslig för regn och vind. Eftersom ön är kuperad och delvis ansträngande att gå på så rekommenderas promenadskor. Mindre barn måste delvis bäras om man går runt ön.https://www.solkustturer.se/se/fasta-turer-blajungfrun-swe

Pris och turlista se Solkustturer

Övernattning på Blå Jungfrun

Avgår från Byxelkrok och Oskarhamn.

Från den 1/7 till 20/8 finns möjlighet att övernatta max 8 personer/natt i vindskydd på Blå Jungfrun och boka transport på ordinarie dagstur från Oskarshamn eller Byxelkrok. Det utgår ingen kostnad för vindskydden men önskar man transport betalar man för både dit och hemresa.

Priset för dit och återresa med M/S Solkust är:

400+400=800:- per vuxen (halva priset ungdom 7-15 år och gratis under 7 år). Använder man egen transport är det alltså gratis, men man måste ändå boka plats i vindskyddet hos Solkustturer.
Länk till Regelverk Blå Jungfrun speciellt NFS 2014:8 § 3 och 4.
Se hemsida för övernattning: Övernattning Blå Jungfrun

ms-solkusten-blå-jungfrun-badare Öland

ms-solkusten-blå Jungfrun-vindskydd Öland

Övernattning på Blå Jungfrun ska alltid bokas via www.solkustturer.se oavsett om man tar sig dit med M/S Solkust eller egen båt.

Om man tar sig dit på egen hand så är övernattningen kostnadsfri. Det är endast transporten med M/S Solkust man betalar för.