M/S Solkust

M/S Solkust

Fartyget som tar er runt i de Öländska farvattnen, en given tradition och uppskattade turer och Guidningar. Med M/S Solkusten kan ni se och uppleva Öland från en helt annan vinkel än ni är vana vid, detta tillsammans med Jan Mikaelsson, Geolog och Guide, som ger er en oförglömlig tur genom inte bara båtfärden, utan även genom vår Öländska historia, detta med början någonstans på det södra halvklotet, Öland har haft en lång resa hit.

ms-solkusten-båten Öland

Blå-Jungfrun ÖlandBlå Jungfrun, Öland

Blå Jungfrun, i Kalmarsund, eller Blåkulla som vi kallar henne, ett annat spännande resmål som M/S Solkust tar er till, ta en dagstur och upplev denna sägenomspunna Ö, eller varför inte sova över där en natt om ni vågar.

Nedan lite om vad M/S Solkust har på programmet.

Nationalparken Blå Jungfrun/Blåkulla.

Avgår från Byxelkrok och Oskarshamn.

Blå Jungfrun är en fantastiskt vacker ö som ger många möjligheter. Öns rödlätta istidspolerade klippor av granit, höjer sig 86 meter över havet mitt i Kalmarsund.

Upplev öns märkliga grottor ”Jungfrukammaren” och ”Kyrkan”, jättegrytor, stenlabyrinten och den lummiga örtrika ädellövskogen. Passa också på att ta ett klippbad i det ovanligt klara vattnet.

Utsikten från öns högsta punkt är häpnadsväckande. Vid klart väder kan man se Dämmans fyr i söder och i norr Ölands norra udde. Vid ett besök i Oskarshamn eller Byxelkrok är en tur till denna mytomspunna plats ett måste.

Labyrinten-Blå-Jungfrun Öland

ms-solkusten-Blå Jungfrun Öland

Bra att veta:

På Blå Jungfrun finns inga faciliteter som restaurang eller café, inte heller bryggor för förtöjning.

Turen dit är  känslig för regn och vind. Eftersom ön är kuperad och delvis ansträngande att gå på så rekommenderas promenadskor. Mindre barn måste delvis bäras om man går runt ön.https://www.solkustturer.se/se/fasta-turer-blajungfrun-swe

Pris och turlista se Solkustturer

Övernattning på Blå Jungfrun

Avgår från Byxelkrok och Oskarhamn.

Från midsommar fram till mitten av augusti finns möjlighet att övernatta (max 6 pers/dygn) på Blå Jungfrun. Övernattning sker under vindskydd. Om ni önskar övernattning är det viktigt att det bokas via ordinarie bokningssystem (går även via turistinformation) för M/S Solkust.

Priset för dit och återresa med M/S Solkust är 400:-/vuxen och

200:-/ungdom mellan 7-15 år och barn under 7 år gratis. Betalning sker ombord vid ditresan. Vid ombordstigning informeras om väderförutsättningar för hemresa. OBS! Man får bara övernatta ett dygn så hemresan sker alltid nästkommande dag. Solkust kan ej garantera återresa önskad dag endast ge sannolikhet för när den blir.

Eftersom vi ej kan garantera återresa enligt turlista är det viktigt att ni medtager proviant för 1 extra dygn.

ms-solkusten-blå-jungfrun-badare Öland

ms-solkusten-blå Jungfrun-vindskydd Öland

Övernattning på Blå Jungfrun ska alltid bokas via www.solkustturer.se eller turistinformation Oskarshamn 0491-77072, oavsett om man tar sig dit med M/S Solkust eller egen båt.

Om man tar sig dit på egen hand så är övernattningen kostnadsfri. Det är endast transporten med M/S Solkust man betalar för.

Skärgårdstur genom Enegatsleden med besök på Våneviks stenhuggarmuseum.

Angår från Oskarshamn

Upplev Oskarshamns vackraste miljöer på en behaglig och lättsam guidad båttur.

Glid fram längs den idylliska Enegatan, med ett första stopp vid Näsets stenhuggarkaj och nästa stopp vid södra Vånevik. Det ger er möjlighet att gå vandringsleden från Näset, via Stenhuggarmuséet, till södra Vånevik eller tvärtom.Vill ni, kan ni även nöja er med att bara stanna vid södra Vånevik för att bada och ta en kortare vandring.

Under resan upplever ni en otrolig närhet till sommarstugor, kobbar och skär. Har vi tur så kanske vi ser en havsörn eller ungdomar som är ute och åker wakeboard. Har vi otur blir vi stående någonstans i de trånga passagerna och får invänta en segelbåt innan vi kommer vidare. Under resan är det guidning om farledens historia och de stenutlastningskajer som passeras. M/S Solkust har enkel kaffeförsäljning samt öl och vin till försäljning ombord. Men det är även tillåtet att ta med egen förtäring ombord. Dock ej alkoholiga drycker.

ms-solkusten-stenhuggarmuseet Vånevik

Pris och turer, se hemsidan: Solkustturer

Chartra oss för en alldeles egen upplevelse!

Vill du bjuda dina kollegor eller kunder på något lättsamt och trevligt, eller planerar du en kickoff eller firmafest? Fyller du år, ska du gifta dig eller varför inte en släktträff?

Vi hjälper er med en lyckad tillställning! Det finns många spännande anledningar till att chartra vår båt. Välj mellan att ta med egen mat, dryck och underhållning eller att vi tar hand om hela ”eventet”, tala om era intressen, så ordnar vi med en kunnig Guide/Ledare.

Läs mera om menyn som vi erbjuder på www.solkustturer.se

M/S Solkust tar 80 passagerare, samtliga kan vara på däck och 54 kan sitta till bords under däck. Vid mat rekommenderas max 54 personer.

M/S Solkusten Personalfest

Pris:

2 700:-/tim. Vid bokning av längre tid än 5 timmar begär prisuppgift.

Charterbokning/information: www.solkustturer.se , Thomas Palmquist, tel: 073-683 97 79

e-mail: thomas@solkustturer.se