Drottning Ödas restaurang

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Össby 208, 386 64 Degerhamn, Sverige
Telefon: 073 064 4016
E-post: hakan.droda@gmail.com
Hemsida: Drottning Ödas restaurang
Läge: Södra Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map

-Vegetariska rätter -Sprit/vin/öl -Catering -Glutenfria alternativ -Laktosfria alternativ
Visa på Google karta

Historia

Vi köpte gården på hösten 2016. Det är en traditionell Ölandsgård. Vi började vår resa med att bygga ett nytt servicehus, och 20 ställplatser, Det blir klart på hösten 2017. Därefter bygger vi Drottning Ödas restaurang i en av de befintliga byggnaderna. Restaurangen stod klar till säsongen börjar 2021. Nästa utmaning för oss är att bygga 14 hotellrum i ladugårdsbyggnader. de är förhoppningsvis klara till säsongen 2023.

Restaurangen

Vi serverar lunch buffe och Ala carte. Vi lagar all mat från grunden, med fokus på Ölands rika utbud av produkter. Vi gör årstids menyer, födelsedagsmeny och följer våra traditionella högtider, med tex påskbord och julbord.

Vi har plats för ca 40 sittande gäster inne, och ett 30-tal sittande gäster på uteserveringen. Vi har öppet från påsk till jul.

Boendet

Våra två rum ligger i servicehuset. Rummen har hotellstandard, och det ingår lakan , handdukar, slutstäd och frukostkorg. rummet har en bäddsoffa som extrabädd. Bord, två stolar, skrivbord och en dubbelsäng som man kan separera. Altan med utemöbler. Dusch och toalett finns alldeles utanför dörren. en av toaletterna/dusch är handikappanpassat.

Ställplatsen

Vi har 8 ställplatser med el. Man kan välja att ställa sig på grus, eller gräs. Sedan finns det ett 15 tal platser på gräset. I servicehuset finns det tre toaletter, och två duschar. En av toaletterna/duscharna är handikappanpassade. Det finns även ett litet pentry. Det finns tömning av gråvatten och latrin, och en återvinningsstation för sopor.

VÄLKOMNA!