ÖlandsChoklad

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Industrigatan 1A, 386 32 Färjestaden, Sverige
Telefon: 0485-310 40
E-post: info@olandschoklad.se
Hemsida: ÖlandsChoklad
Läge: Mellersta Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map

-Glutenfria alternativ -Laktosfria alternativ
Visa på Google karta

Fabriken och skaparna

Familjerna Dannberger och Bremefors har förverkligat en dröm och en vision om att göra högkvalitativ choklad som på ett naturligt sätt speglar Ölands unika natur och växtrike.

I fabriken i Färjestaden på Öland tillverkas exklusiva, handgjorda praliner, chokladkakor och andra smakfulla produkter baserade på finaste choklad och råvaror. Inspirationen till pralinerna hämtas från Ölands unika miljö och växtrike.

Med äkta råvaror och utan artificiella tillsatser skapas praliner som smakar fantastiskt. Den lena strukturen och de rena smakerna är företagets signum.

Sortiment.

Praliner: Praliner med smaker av björnbär, jordgubb, havtorn, sött & salt, citron, mocca, choklad, lakritsrot, öländsk getost, whisky, rom, pomerans, svarta vinbär, punch/cognac (Guldkant), hallon, gin och olika säsongspraliner; kanel, pepparkakskola, kardemumma, saffran, glögg, hasselnötsnougat, apelsin och mango/passion.

Chokladkakor: Här finns chokladkakor (50g) i ren choklad och med smaker av tranbärsmix, hasselnöt och lakrits. Och även en mjölkchokladkaka.

Glassfabriken

Sedan våren 2103 tillverkar man även glass från äkta råvaror i den lilla glassfabriken i Färjestaden. Den italienska glassmästaren Martin Gregori har hjälpt till i starten och att få fram en fantastisk gelato (glass baserad på mjölk) och sorbeter (baserat på vatten). Mjölken tar man från Emå mejeri.

 

Fabriksförsäljning

Måndag-fredag Kl 08.00 – 14.00 , (tel. 0485-310 40)

 

Glasscafé och butik

I Färjestadens hamn har man ett Glasscafe’ och butik, en underbar plats att avnjuta allt som man producerar, se ÄTA/Café

 

Välkomna!