Robinson Crusoe Kök & Bar

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Hamnvägen 1, 387 30 Borgholm
Telefon: 0485 - 777 58
Fax: 0480 - 297 94
E-post: info@robinsoncrusoe.se
Hemsida: Robinson Crusoe Kök & Bar
Läge: Mellersta Öland
Ölandskrögarförening
FavoriteLoadingAdd to My Map

-Sprit/vin/öl
Visa på Google karta

Borgholms vackraste solnedgång, kom och njut!

Om oss

Robinson Crusoe grundades 1974 av Birgitta Jeansson. Namnet kommer från boken Robinson Crusoe som Birgitta läste för sina barn. Namnet var praktiskt eftersom de flesta människorna i hela världen känner till Daniel Dafoes skeppsbrutna gestalt. De flesta människor kan även uttala namnet på sitt modersmål, vilket gör att många turister också besöker Robinson Crusoe som ligger vackert belägen i Borgholms hamn.

 

Maten

Redan från början var det långa köer med människor som ville prova menyn på Robinson Crusoe eftersom ryktet hade spridit sig att maten var annorlunda kryddad och att maten var smakrik. På sjuttiotalet var det inte vanligt med vitlök i maten och dragon vilket upplevdes aningen exotiskt på denna tid.

Miljön är gemytlig och det finns flera spännande föremål i restaurangen, bland dem hör en fiskesnipa som är upphängd i taket. Flera av föremålen i restaurangen kommer söderifrån. Det finns alltid någonting nytt att upptäcka på Robinson Crusoe.

 

Besök vår bar

Inte hungrig men gärna njuter av Borgholms vackraste solnedgång och behaglig musik. Välkommen att avnjuta en drink i vår mysiga bar.

 

Välkommen hit och utforska menyn som bjuder på många läckerheter.