Pensionat Haga

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Stenninge bygata 11, 38770 Löttorp
Telefon: 070-857 9158
Läge: Norra Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com

Kokmöjligheter ♦

Pensionat Haga

Pensionat Haga grundades år 1924 av Anna Talbot som efter 20 år som emigrant i USA vände tillbaka hem till Sverige och byggde upp sin dröm, ett pensionat i Persnäs socken.

År 2015 fick sig pensionatet en rejäl uppfräschning. Efter en totalrenovering fick pensionatet sin nuvarande standard. Varje rum inreddes stilrent, hållbart och med den historiska känslan välbevarad.

Pensionat Haga drivs och ägs idag av far och dotter, Henrik & Karin. Under vintern 2020 har receptionen renoverats och ytterligare en lägenhet för uthyrning har byggts till, i det stora gula huset. Här kommer vi att fortsätta renovera och bygga om i varsam takt och med samma familjära och historiska stil.

”Vi vill att alla våra gäster ska känna sig som hemma när de bor hos oss på Haga, att de ska få chansen att uppleva den underbara naturen, och uppleva lugnet som finns här”

 

Pensionatet

Pensionatets huvudbyggnad består i dagsläget av två våningar. På bottenvåningen finns fem rum, tre gemensamma toaletter och pensionatets gemensamma pentry som är utrustat med kylskåp, mikro, vattenkokare, kaffebryggare & porslin. På bottenvåningen hittar ni även den underbara amerikanska verandan som Anna byggde. Där sitter man gärna med en koppkaffe och blickar utöver den stora gamla trädgården och alla fruktträd.

På andra våningen finns det sex stycken rum, två toaletter och en stor balkong.

Här finns både dubbelrum, enkelrum och familjerum för upp till 4 personer.

Önskar ni handikappanpassade rum eller rum utan trappor ber vi er uppge det i samband med bokning.

Frukost, sänglinne och handdukar ingår i priset när ni bor hos oss.

 

Omgivningen

Med Pensionat Haga som bas är det mindre än en kilometer till Sandviks hamn och badplats med utsikt över Blå Jungfrun. Förutom havets glittrande vatten och den vidunderliga solnedgången, finns här något för alla smaker. Barnvänliga Sandviks kvarn inrymmer restaurang, pizzeria och minigolf. Café Gelato & Biscuits serverar lokalproducerad glass. Längst ut på piren i hamnen hittar ni Sandviks Fisk & Kök. .

På väg ner mot hamnen passerar ni en nybyggd och välsorterad mataffär, ICA nära Trossen.

Från pensionatet är det tre mil söderut till Köpingsvik och Borgholm, som erbjuder shopping och ett rikt nöjesliv. Två mil norrut finns centralorten Löttorp med bio och bibliotek.

Pensionat Haga hyr även ut cyklar. Passa på att uppleva den unika öländska naturen med cykel. Välj den steniga och vackra västra kusten och pausa med ett svalkande topp eller en picknik vid skurkvarnen i Jordhamn.

Välkomna!

Karin & Henrik

Visa på Google karta