Wannborga Bränneri & Vingård

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Övra Vannborga by 11B, 387 96 Köpingsvik
Telefon: 070-828 2928
Läge: Norra Öland
Regional matkultur

Restaurang ♦ Bar ♦ Konferens möjligheter ♦ Handikappsanpassat Dusch/Bad på rummet ♦ Kokmöjligheter ♦

Gården

Wannborga är ett familjeföretag som bland annat bedriver odling av vindruvor för kommersiell vintillverkning, samt ett bränneri där vi tillverkar olika destillat. I den nyöppnade restaurangen äter du spännande mat med inspiration från det svenska och asiatiska köket.  Gården erbjuder även möjlighet till övernattning.

 

Vingård & Destilleri

Vår vingård ligger på norra Öland. Den består av ett flertal fält om totalt 5000 vinstockar med ca 10 olika sorters druvor. I vineriet/gårdsbränneriet tillverkar vi såväl vitt som rött vin samt olika destillat såsom exempelvis gin och whisky. Väcker detta nyfikenhet så erbjuder vi visning av vingården och bränneriet. Önskas det smakas på utbudet så kan vi även avrunda visningen med vin- och destillatprovning.

Våra drycker finns på Systembolaget i Borgholm och i Färjestaden på Öland samt i Köpcentrumet Giraffen i Kalmar. Dryckerna finns även i Systembolagets beställningssortimentet i övriga landet.

 

Restaurang

I vår nyöppnade restaurang har du under dagen möjligheten att avnjuta en trevlig lunchbuffé samt fika. Mot kvällen serveras maten från vår a la carte meny med inspiration från det svenska och asiatiska köket, vilket vi kallar asian fusion. Baren är givetvis tillgänglig för våra törstiga gäster, där du bland annat kan köpa dig ett glas av gårdens egenproducerade drycker.

 

Boende

Vi erbjuder boende, totalt finns 16 bäddar uppdelat på våra två uthyrningshus ”Röda huset” eller ”Vita huset”, alternativt i ”Lilla studion” med 2 bäddar. Önskas frukost går det bra att förbeställa, och avnjuts då i den intilliggande restaurangen.

Välkomna!

Visa på Google karta