Ann-Charlotte Garhammar

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Horns kustväg 445, 387 73 Löttorp, Sverige
Telefon: 070-7537890
E-post: garhammar@gmail.com
Hemsida: Ann-Charlotte Garhammar
Läge: Norra Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

Ann-Charlotte

Ölandsguide, främst norra Öland

Språk: svenska, engelska, tyska

Ann-Charlotte guidar dig gärna på vår vackra ö och berättar om härlig natur och spännande kultur. Sanningar blandas med skrönor. Smultronställen är kanske Byrums fantasieggande raukar, Gillbergas mäktiga bergbrott och den avskalade vackra försvarskyrkan i Källa. Men vita sandstränder, lummiga lövängarna och trollskog är skäl nog att besöka norra Öland. Vandra med Ann-Charlotte på stranden och leta efter vackra stenar och lyssna till berättelsen om fossil och flisan!

Skräddarsy din guidning efter intresse och område, eller ta en redan befintlig guidning!

 

Exempel på Guidningar:

Öland deluxe:

NJUT, ÄT & DRICK, LYSSNA i en unik och fantasieggande omgivning av läckert och lyxigt öländskt kök till fakta och fiktion

Öl/vatten/kaffe på maten ingår, annan dryck samt hämtning/lämning kan beställas extra. Max 10 personer, Pris 550 kr/person

Ann-Charlotte tar er till en unik miljö där bordet har dukats upp. Ni sitter vid vackert arrangerat bord och bjuds rikligt på öländska delikatesser. Du kan välja den dryck ni önskar och också hur du vill lägga upp din ”öländska bjudning”. Kanske vill du lyssna till historien om platsen, till vilda skrönor och fantasifulla berättelser? Efter maten bjuds kaffe & biscotti. Du bestämmer själv tid och längd.

En unik upplevelse utlovas.

 

Horns udde:

Här grundades på 1500-talet Dälje, ett stenhuggarsamhälle där stenmästare och lärlingar blev hovleverantörer av imponerande stenarbeten. Stenväggarna berättar historien om det slitsamma arbetet. Strandens stenar bjuder oss dessutom på en mångfald av former och färger.

 

Gillberga bergbrott – 4,6 miljoner år på 60 minuter:

Väggen i bergbrottet är ca 17 m hög och den berättar för oss om hur Öland en gång för mycket länge sedan började ta form. Ortoceratiter och trilobiter simmar i stenlagren och låter oss ana hur haven långsamt fylldes med liv. Följ med på lättsam geologisk tidsresa genom årmiljonerna.

 

Norra Öland – en kväll i natur med kultur!

Vi reser längs stenig, karg kust norröver. Blåelden får himmel, hav och land att flyta samman. Snart nog tar skog och blåbärssnår över. De knotiga träden i Trollskogen gömmer vraket Swik. Berättelsen om dess öde och sjöröveriet längs kusten är värd att berättas. Källa gamla kyrka, den enda försvarkyrka som finns kvar, vittnar om Ölands utsatta läge i äldre tider. Idag sägs den vara ett av Ölands mesta besöksmål. I väster väntar den allra vackraste kuststräckan med kargt alvar och svindlande vyer. Stenens betydelse och historia är central i öländskt liv. Nere i Gillberga bergbrott möter vi bergväggens miljoner år och förundras och förstummas över tidernas gång.

 

Ring för att höra mer om fasta Guidningar eller skräddarsy din egen.

Välkommen!