ParaFly Sydsvenska Skärmflygskolan

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Lundegård 1, 387 96 Köpingsvik, Sverige
Telefon: 070-554 15 71
E-post: anders@parafly.se
Hemsida: ParaFly Sydsvenska Skärmflygskolan
Läge: Norra Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

LÄR DIG FLYGA SKÄRM

Vi på ParaFly utbildar dig till friflyg eller paramotorpilot. Våra utbildningar gör vi i Växjö på vår och höst, under sommarmånaderna håller vi till vid Lundegårds Camping på Öland. Många är vi som drömmer om att kunna flyga fritt som fåglarna och närmare än så här kommer man knappast den upplevelsen.

Hos oss får du lära dig att hantera din skärm och utrustning på ett säkert sätt.

Man börjar med en Student licens som innebär att man får träna balansering på mark och göra backglidningar på egen hand. Under utbildningen varvar vi teori med praktik beroende på vädret.

Är ni 4-6 st och det finns förutsättningar där ni bor, kan vi komma till er och göra utbildningen. När elevkursen är färdig väljer man den behörighet som man är intresserad av Motor, bogsering, hang eller berg.

 

Paramotor det enklaste sättet att få mycket tid i luften.

Bilen är färdigpackad, motorn, skärmen och den övriga utrustningen ligger i bagaget och du har slutat jobbet, vädret är perfekt för en flygtur. Du kan vara startklar ungefär 15 min efter du anlänt till ditt startfält som kan vara en åker i närheten av där du bor, 1 timmes flygtur och packa ihop utrustningen och du hinner ändå hem och klippa gräset och äta kvällsmat med familjen.

 

Tandem, prova på

Vi flyger tandem paramotor och bogsering året om. Gå in i butiken och köp ett presentkort och överraska en vän, med ett fantastiskt flyg över Smålands vackra natur med sjöar och skogar, eller varför inte bjuda dig själv på detta. Det behövs inga förkunskaper för att prova på skärmflygning.

 

Ett glatt humör kommer man långt med.