Saxnäs Golf

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Slätängsvägen 13, 386 95 Färjestaden, Sweden
Telefon: 0485-350 35
E-post: info@saxnasgolf.se
Hemsida: Saxnäs Golf
Läge: Mellersta Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

Saxnäs och omgivningen.

Nära till Golf. Saxnäs Golf är Ölands närmaste golfbana. Redan på Ölandsbron finner Du vägen till Saxnäs. Banans läge vid Kalmarsund ger många vackra vyer.

Saxnäs är ett kulturhistoriskt mycket intressant område, där stora ekar har skapat en mycket vacker skog och parkbana, med omsorgsfullt inlagda vattenhinder. Banan är byggd för att kunna spelas hela året.

Golfbanan är granne med Kronocamping Saxnäs. Det är nära till Ölands djurpark, Aledals Ridcenter och Skansen Hotel & Restaurang.

 

Banan

Saxnäs Golfbana är egentligen flera banor på en och samma gång. Den variation som du upplever här är kanske unik, som skog på båda sidor vid ett utslag och en härlig utsikt mot Ölandsbron och Kalmarsund från nästa fairway. Smala utslag varvat med breda fairways. Variation och spänning, att utmana fantasin, att testa sin förmåga. För Saxnäs är ingen enkel bana – men inte heller den allra svåraste. Snarare är Saxnäs precis som du som golfare vill ha den, en gemytlig och avkopplande bana med både utmaningar och belöningar – och som du aldrig tröttnar på.

 

Maten

Efter en trevlig runda kan man avnjuter en måltid, fika eller något annat gott i den fina restaurangen precis intill banan och fortsätter att umgås.

Resturangen fixar gärna med frukost, lunch eller middag till större grupper/företagsgolf osv. Det serveras dagens lunch varje dag (husmanskost), men alternativ som kroppkakor, gyros och hamburgare finns också.

 

Ställplats Husvagn/Husbil

Golfklubben erbjuder ställplatser till husvagn/husbil precis intill första tee. Man har nära till restaurangen samt ca 2 km till närmaste köpcenter i Färjestaden. Som närmaste granne och inom gångavstånd ligger även KronoCamping Saxnäs.

Man får tillgång till el samt omklädningsrum, där man kan duscha och byta om. Eftersom det finns många elplatser väljer man själv vilken plats man vill stå på. Ingen förbokning.

 

Övrigt

Restaurang Övningsbunkrar, Korthålsbana, Golfshop,

Kurser:  pro@saxnasgolf.se

Bokning: www.golf.se eller appen MG bokning

Golfbilar uthyres!

Öppet: säkrast april – oktober, övriga tider efter väder.

 

Bananfakta:

Typ/karaktär: Seaside, Park- och skogsbana

Antal hål: 18

Par: 72

Tee: Gräs

Längd: Gul 5655, Röd 4870

Slope: Gul 131/71,8 Röd 128/72,6

Driving range: Ja

Putting green: Ja

Vagnar: Ja, uthyres

 

Översikt Banan

Saxnäs-gk-översikt

Välkomna!