Öland har länge varit en kreativ Ö, här lever konstnärer, designers och nu mer än någonsin producenter av livsmedel av olika slag, och då inte bara odlingar, som alltid varit en stor del av Ölands verksamhet, utan även förädling av Öländska råvaror också.

Kreativiteten är stor, Vinodlingar, Bönchips, Choklad och Rapsolja för att nämna några av alla de produkter som växer fram.

Ölandschoklad, Öland Sverige

Öländska bönchips, Öland Sverige

Ribes Läder, Öland Sverige

Lotta-&-Mary, Öland Sverige

Inom andra områden utanför maten har vi Ribes läder, Resmo Krukmakeri, Lottas & Mary och alla konsthantverkare på Öland.

Gemensamt för både livsmedel och andra produktområden är att de nu börjar uppmärksammas mer, och detta inte bara i Sverige, utan även utomlands. Vi tror på att Öland med sin speciella karaktär och tradition är ett starkt varumärke som kan vinna stora framgångar på den Svenska och Internationella marknaden.

Detta vill vi uppmärksamma och dra vårt strå till stacken för. Vi kommer att presentera Made on Öland under två rubriker här på Visitoland.com, dels under ÄTA där vi har området matproducenter och dels under GÖRA där vi under Made On Öland presenterar alla andra utanför livsmedel produktionen.

För att ytterligare stödja denna utveckling så startar vi under året även en ny hemsida under namnet madeonoland.com. På madeonoland.com kommer vi att lägga upp alla de designers och producenter vi har här på Öland, detta för att visa Sverige och övriga världen vad denna kreativa Ö har att erbjuda.

MADEONOLAND.COM är tänkt att bli ett skyltfönster för Öländska produkter, ett skyltfönster som skall visa resten av världen vad Öland står för, vad Öland producerar och ge Världen möjlighet att ta del av det.

Öländsk Rapsolja, Öland Sverige

 ÖLAND för oss är: Solens, Smakens och Sinnenas Ö