Angelika Ann Kammerer

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Mellböda Gård, Landsvägen Mellböda 74, 38773 Löttorp
Telefon: 0485-22120, 0730-213320
E-post: kammerer.ann@gmail.com
Hemsida: Angelika Ann Kammerer
Läge: Norra Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

Angelika har bott i Sverige i 15 år men kommer ursprungligen från Tyskland. Från storstaden Berlin till lilla byn Böda flyttade hon 2008 och driver sedan dess tillsammans med sin sambo Mellböda Gård på norra Öland.

Angelika har målat och skapat sedan barndom, besökte olika kurser, tog privatlektioner hos en konstnär i Berlin och studerade på Falkenbergs konstskolan, men ändå är hon mestadels självlärd. Inspirationer och idéer finns alltid för många så att hon behöver avväga och förkasta för att hinner med. Hon har aldrig velat att begränsa sig till en konstgenre och väljer skapande metoden som passar bäst på idén. Hon målar i akryl och akvarell, tecknar med blyerts, kol, pastell, tuschpennor och bläck. I många år målade hon landskap tills hon tröttnade på motiven och sedan några år tillbaka brinner hon för att fånga människor och deras känslor. Hennes små svarta skulpturer i polymer lera är oftast inspirerad av människor med svåra öde: en flykting, en fattig familj eller en missbrukat flicka. Angelika tycker det är tuff att jobbar med sådana tema, men inspirationsbilderna följer henne tills hon tar tag i dem. Medan hon formar och slippar försvinner hon helt i sina figurer och deras känslor som hon försöker spåra upp i gester och uttryck. Men om betraktare sedan tycker att det är känslosamt eller smärtfullt att titta på skulpturerna, så har hon lyckats.

Under Skördefesten 2018 öppnade Angelika galleriet ”Konststallet” där hon visar sina konstverk dock även växlande utställningar av andra konstnärer. Välkomna att besöka hennes Mellböda Gård med café, butik och galleriet.