Galleri Konststallet

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Mellböda Gård, Landsvägen Mellböda 74, S-38773 Löttorp
E-post: mellboda.gard@gmail.com
Hemsida: Galleri Konststallet
Läge: Norra Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map
Visa på Google karta

Bildkonst och skulpturer i en genuin atmosfär.

Galleriet

Galleri Konststallet på Mellböda Gård i Böda öppnades under Skördefesten 2018 och är både ett galleri med växlande utställningar och utställningslokal för konstnären Angelika Ann Kammerer. Det drivs av konstnären själv och hennes sambo Wolfgang Kuhrt.

Galleriet ligger i det gamla kostallet som är en del av en stor ladugård. 2018 firade det tyska paret sitt 10 års jubileum på Mellböda Gård, med leksaksbutiken Drakens Koja och Café Kex.

Utställningar och konstnärer

Galleriet ska bli ett skyltfönster för bildkonst och skulpturer som växer fram på norra Öland. Idén är att under sommartiden visar en samlingsutställning av lokala konstnärer, både fastboende och sommarboende, med hänvisning till deras egna atelje.

Växlande utställningar med konstnärer från Sverige och utlandet visas under vår och höst. Ambitionen är att just då visar konstverk som aldrig visades på Öland: unga konstnärer som precis börjar sina karriären, ovanliga temautställningar, utländska konstnärer som hittills inte ställde ut i Sverige m.m.

 

Konstnären Angelika Ann Kammerer

Ann har målat och skulpturerat hela sitt liv men pga livets utmaningar inte hunnit att göra många  utställningar. Nu har tiden kommit att satsa på konstnärskapet och galleriet blir den naturliga platsen där hon så småningom visar sina nyaste konstverk.

Pågående och kommande utställningar hittas på hemsidan.

Välkommen!