ÖLAND SKÖRDEFEST 2024!

25 – 29 september 

Ölands skördefest firar 27 år.

På våren spirar Öland, då sår vi och förbereder grunden till all den goda maten som Öland är så känd för. Då startar vi med en stor fest, denna fest kallar vi Öland Spirar, här visar vi upp trädgårdarna, gårdarna, gårdsbutikerna, restaurangerna som väntar med spänning på primörerna som är på gång och inte minst alla våra konstnärer som med det Öländska ljuset porträtterar vår Ö och allt som händer här, det finns ju en orsak till att Öland kallas Nordens Provence.

Nu till hösten, så firar vi våra skördar, alla dessa grödor som smakar så underbart, som är basen till det Öländska skafferiet, ur det som alla våra fantastiska restauratörer botaniserar och skapar sina fantastiska rätter.

På skördefesten öppnar Ölands konstnärer sina ateljéer, detta under konstnatten vilket nu är två nätter, fredag och lördag. Då kan man besöka konstnärerna i deras egen miljö och titta på allt som skapas. Till detta kommer alla Ölands konsthantverkare och producenter av Öländska produkter, de ställer också ut runt om i byarna på denna fest.

Det är inte underligt att folk kommer långväga ifrån, just för att få smaka på, och ta del av, allt det som Öland kan producera.

Skördefesten svamphuset-johnny Karlsson Öland

Eriksöre Bygata

900 evenemang

Ölands Skördefest bjuder på över 900 olika evenemang och aktiviteter från söder till norr. På Skördefesten invigs årets Ölandsby, den gyllene pumpan delas ut, press, radio och TV är på plats, blickarna riktas mot Öland. Byarna på Öland ställer ut och visar upp allt man har inom konst, konsthantverk, odling, fiske och mat: Här kan ni provsmaka alla de Öländska produkterna, vandra runt i de Öländska byarna och bara njuta av allt det underbara Öland producerar.
Kort sagt, detta är en fest att minnas.

Välkommen till Öland, Nordens Provence!

Solens, Smakens och Sinnenas Ö

Mer information  Skördefesten

Konsten

keramik

skördefestskålar-Annika-Lund Öland

betongfat

Skördefesten Utställare Öland

Skördedestskålar Södra Möckleby Öland

ljusevent

Paraden

pumpa-figurer

nalle-puh