Ölands nya Riviera och mötespunkt

Restauranger, Hantverk, Bad och Båtar

I Färjestadens hamn har Ölands nya Riviera börjat ta form i sommar, här växer restaurangerna upp vägg i vägg, utbudet ökar och sorlet lika så. Här finns det mat, glass, choklad i många varianter, solen skiner och livet leker.

Restaurangerna är många och utbudet stort, här finns alltid något för alla, vad än vi tycker om, oavsett om vi är hungriga eller bara lite småsugna på något, här får våra smaklökar allt vad de längtat efter.

Färjestaden cafe-hamnplan, Oland

Keramik Lotta & Mary, Färjestaden, Öland

Men själen då, ja själen går inte hungrig härifrån heller, här finns konsthantverket också, här finns Lotta & Mary med sin underbara keramik, här finns Lilla Galleriet bredvid med stilren design baserad på Öländska uttryck och inte minst Humleboden med sina underfundiga uttryck i tavlor, betong, keramik och smycken.

Ja det var själen och magen det, men vad gör vi med kroppen då? Inga problem, vi lägger oss och solar på piren ett tag eller på sandstranden bredvid, njuter av den värmande solen, tar oss ett dopp för svalkan, tittar ut på kitesurfarna, kanske med lite avundssjuk blick, för vem skulle inte vilja kunna vara ute så, det ser ju så häftigt ut.

På andra sidan torget så ligger gästhamnen, här kommer ständigt nya seglare in för dagen, en och annan motorbåt också för den delen, alla har de ett gemensamt. De vill komma hit någon dag, njuta, äta och koppla av i en av Ölands spännande gästhamnar där de flesta av våra sinnen får sin del, ett givet stopp på deras seglats.

Gästhamn båtar, Färjestaden Öland

Stranden Färjestaden Öland

Sedan kommer kvällen, scenariot byter skepnad, kroppen har fått sitt för de flesta, men det är de vuxna det, barnen tar gärna ett dopp fortfarande. Men nu lever restaurangerna upp igen, med trubadurer i den sköna sommarkvällen, musiken gör sitt inträde i våra sinnen.

Människor sitter på uteserveringarna och pratar, äter, umgås och lyssnar till musiken. En del strosar runt i hamnen och tittar på båtarna och bara är och njuter, hur skön är inte den öländska sommar kvällen, speciellt när det finns en plats som denna.

Färjestaden trubadurer

färjestadens-gästhamn-trappa

På torsdagarna kommer nästa event, då kommer veteranbilarna hit, då visas alla skönheter från förr upp. Ett givet evenemang, att gå runt och titta på alla dessa skönheter från förr, då plåten, lacken och kromet inte var något man sparade på.

Färjestadens hamn har blivit Ölands nya Riviera, och hit kommer även Kalmarborna med färjan för att ta del av alla intrycken, färjan som går från hamn till hamn, Kalmar till Färjestaden. Hit kommer man för badet, maten, konsthantverket eller bara för att strosa runt en stund.

Aktiviteter och utbud på hamnplan i Färjestaden

Restauranger och serveringar:

Cafe Hamnplan

Sea Salt Kitchen

Ölands choklad

Humleboden Art Cafe

Kaj 4

Hamngrillen

Konsthantverk:

 

Lotta & Mary

Lilla Galleriet

Humleboden

Bad och aktiviteter:

Piren och dess omgivning

Talludden med pool och servering, minigolf och äventyrsgolf

Utöver det, Färjestadens gästhamn och olika events som veteranbilar på torsdagar.

Ölands-riviera

Färjestaden bryggan

Färjestaden glass-paus