Regional Matkultur på Öland

Regional matkultur

Den blåvita skylten ”Regional Matkultur” är en kvalitets- och garantisymbol för mat och råvaror som har en lokal eller regional anknytning.

Skylten möter du bland annat på restauranger som serverar mat tillagad av lokalt producerade råvaror och som slår vakt om den regionala matkulturen samt vidareutvecklar traktens mattraditioner.

Även gårdsbutiker, som erbjuder närproducerade livsmedel och grönsaker av hög kvalitet, kan vara medlemmar i Regional Matkultur. Deltagande företag är skyldiga att följa organisationens kvalitetskrav.

Havtornsgården Öland

Sunt och Grönt, Björnhovda Öland

Syftet med Regional Matkultur är att främja och stimulera utvecklingen av traktens företag inom restaurang, livsmedels industri, jordbruk och fiske.

Företagen skall ha en tydlig regionalanknytning och en uttalad vilja att profilera och vidareutveckla hela regionens matkultur.

Regional Matkulturs mål är att bli ett kvalitetsmärke för den regionala maten i Europa.

Skylten Regional Matkultur ska hjälpa turister, restauranggäster och kunder att hitta traktens råvaror, mat- och mattraditioner.

I Europa har organisationen Regional Matkultur ca 1000 medlemmar i 26 Regioner, ett antal som ständigt växer. På www.culinary-heritage.com kan du hitta information om regioner och medlemmar i hela Europa och även en stor mängd med regionala recept.

Medlemmar i Regional Matkultur Öland

Se medlemmar på Öland på hemsidan Regional Matkultur Öland

visitoland.com hittar du medlemmarna under de olika rubrikerna i ÄTA, där deras presentationssidor bär symbolen för Regional Matkultur Öland.

Havtornsgården, Triberga Öland

Lök Öland

Vill du veta mer, eller anmäla ditt företag till regional matkultur kontakta:

Regional Matkultur Öland

Ölands Skördefest AB

Storgatan 1

387 31 Borgholm

Tel: 0485-770 20

Mail: info@skordefest.nu