Resplus

Resplus sammanbinder idag en stor del av Sveriges kollektivtrafik. Med en Resplusbiljett kombineras fjärrtåg, regionaltåg, lokal- och pendeltåg, expressbussar, regionalbussar, stads- och lokalbussar, tunnelbana, spårvagn och färjor på en och samma biljett.

https://www.resplus.se/Resplus

SJ

SJ är Sveriges största tågoperatör med direkttåg till Kalmar från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, och Växjö.

https://www.sj.se

Tel: 0771-75 75 75

Oresundstag

Tåg till Kalmar från Köpenhamn med stopp i bland annat Malmö, Lund och Växjö. Fasta priser. Körs med ett tåg i timmen under hela dagen, något färre på helgerna.

https://www.oresundstag.se

Tel: 0771-77 77 11

KLT

Busstrafiken på Öland drivs av KLT i form av Landbygdsbussar som går enligt tidtabell och bestämda linjer. Vidare driver KLT Närtrafik på Öland, förutbestämda rutter men där man måste i förväg ringa och beställa resan. Se KLT för ytterligare info om linjer och tidtabeller.
KLT:s linjer är samtliga kontantfria.

https://www.klt.se

silverlinjen-Buss

Direktbussar året runt mellan Öland och Stockholm Cityterminalen, med två turer dagligen i båda riktningarna. Silverlinjen har 11 hållplatser på Öland, från Färjestaden till Böda i norr, plus ett stopp i Kalmar. Det enkla, smidiga och billiga sättet att resa mellan Stockholm och Öland.

https://www.silverlinjen.se

Tel: 0485 – 261 11

Swebus

Sveriges största expressbussföretag med resor till Kalmar från bland annat Stockholm, Malmö, Linköping, Jönköping, Örebro, Oslo och Köpenhamn.

https://www.swebus.se

Tel: 0771-218 218

Kalmar-Oland-Airport

Kalmar Öland Airport är regionens största flygplats, med ca 200 000 passagerare per år och 7000 starter. Flygplatsen har både reguljär trafik och Charter, daglig reguljärtrafik till Stockholm (Bromma och Arlanda).

https://www.kalmarairport.com

Tel: 0480-45 90 00

kalmarflyg

Det lilla och lokala flygbolaget med det stora hjärtat. Stort flygnät i Sverige via sina partners i Sverigeflyggruppen. Snabbt och enkelt från Kalmar till Bromma, och vidare om ni ska det.

https://www.kalmarflyg.se

Tel: 0900 – 20 50 100