Öländska Bönchips

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Industrigatan 2, 38632 Färjestaden
Telefon: 076-844 67 75
E-post: info@bonchips.se
Hemsida: Öländska Bönchips
Läge: Mellersta Öland
FavoriteLoadingAdd to My Map

-Vegetariska rätter -Glutenfria alternativ -Laktosfria alternativ
Visa på Google karta

Hur det startade …

Året var 2002. Ulf och Maryanne Wahlquist hade i många år drivit vegetarisk restaurang och catering. När de en dag skulle experimentera med bruna bönor så var tanken att göra falafel. I stället blev det världens första chips av bruna bönor. Läs mer om historien bakom bönchipsen på hemsidan!

 

Om bönchipsen

Litet chips med stort innehåll

Öländska bönchips framställs av ekologiska bruna bönor. Chipsen innehåller lite färre kalorier och mer protein och kostfibrer än andra chips. Chipsen har ett bra näringsvärde och är källa till magnesium, zink och järn. De passar t ex bra som snacks, till mellanmål och efter träning.

 

Inga tillsatser

Vi använder äkta kryddor och havssalt. Chipsen innehåller inte mjölk eller gluten!

 

Tillverkningen

Chipsen tillverkas varsamt av ekologiskt odlade bönor i vår fabrik i Färjestaden på Öland. Sommaren 2012 fick vi en ny förpackningsmaskin vilket gör att vi kan producera mer och chipsen får längre hållbarhet, minst 6 månader. Färgen på chipsen kan variera med årstid. Kryddningen blir ojämn eftersom vi kryddar för hand och inte använder tillsatser.

 

Naturvärde och miljö

Bruna bönor har länge odlats på Öland. Den kalkrika jorden och det soliga klimatet passar bra för bönodling. Odling av bönor är resurssnålt. Dessutom binder bönodlingen kväve i jorden vilket bidrar till att övergödningen av Östersjön minskar. Bruna bönor från Öland har skyddad geografisk beteckning och är skyddat av Slow Food. Vår odlare heter Daniel Andersson med familj i Spjuterum.

 

Smakerna

NATURELL, Med havssalt. Barnens favorit!

ÖRTER, Timjansdoftande örtblandning.

CHILIDILL, Kraftig chilihetta med äkta dill.

TRYFFEL, Exklusiv smak av tryffel från Toscana!

Utöver det tillverkas smak efter säsong: Vårrus, med smak av nypon, Sommarparty, med smak av jordgubb & basilika och Höstglöd, med smak av rökt paprika och Vinterns smak som kan variera.

 

Var hittar jag chipsen

Butiker

Öland Alla ICA-butiker, Stenladan, Kalmar Ölands trädgårdsprodukter, Strand hotell, Borgholms slott

Övriga landet, återförsäljare finns spridda över Sverige, och fler tillkommer hela tiden, se hemsidan för en butik nära dig, eller beställ själv enligt nedan.

Är du privatperson? Du kan maila din beställning om det inte finns någon butik nära dig. Minsta beställning är 5 påsar och du blandar smakerna fritt. Just nu är säsongssmaken Vårrus, med frisk smak av nypon. Pris: 100 kr för fem påsar. Fraktfritt om du beställer minst 10 påsar, annars tillkommer frakt 30 kr. Betala till vårt bankgirokonto 437-1548. Ange ditt namn och antalet beställda påsar.

Företag! Kontakta Svenska Bönchips AB via mail eller telefon för prisuppgifter och leveransinformation, se hemsidan för mer info.

 

Låt dig väl smaka!