Gamla Televerket B&B, Vin & Mat

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Västra Kyrkogatan 20, 387 31 Borgholm, Sverige
Telefon: 0485-600 108
Läge: Mellersta Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Bar ♦ Tvättstuga

Läget

Gamla Televerket Bed & Breakfast, Vin & Mat ligger mitt i Borgholm alldeles vid Torget, och öppnade upp sina portar säsongen 2010. Det lilla pensionatet drivs av familjen Jakobsson, som också bor och verkar i fastigheten.

Här är Ni välkomna att nyttja de fullt utrustade köken, och dessa måltider kan vid rätt väder avnjutas på de gemensamma altan/uteplatserna mot en trevlig innergård. På altanen kan Ni givetvis även lata Er i en solstol.

Läget är perfekt, med tillgång till allt vad Borgholm har att erbjuda. Borgholms slott och Solliden når man genom vandringsleder i den vackra Slottsskogen, Borgholms Alvar med sin natur lika så. Vida museum med sina permanenta och tillfälliga utställningar liksom golfen på Ekerum tillger 10 minuter söderut med bil.

Parkering sker på stadens gator, ingen P-avgift utom i enstaka fall.

 

Boendet.

Gamla Televerket är öppet en stor del av året med 9 trevligt inredda dubbelrum där alla har sin egen stil och känsla, två gemensamma och fullt utrustade kök, delade duschar, toaletter och tvättstuga i korridoren, ett av rummen är större med plats för extrasäng (mindre barnsäng får plats i alla rum).

– Handfat i de 3 rummen på undervåningen, ej på övervåningen.
– Trådlöst nätverk finns.
– Sköna resårsängar för god nattsömn.
– Sänglinne handdukar och slutstädning ingår i alla priser.
– TV (6 kanaler) med dvd/cd-spelare i alla rum.
– Inomhus är hela anläggningen rökfri.
– Samtliga rum vetter mot en innergård.
– Frukost ingår i rumspriset

Incheckning från kl.16.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.

 

Bistro/Vinbar

På Gamla Televerket har man även en Bistro/Vinbar, öppen alla dagar på sommaren och 3 dagar per vecka under vinterhalvåret, se hemsidan för öppettider och menyer. På bistron satsar man det där lilla extra på vinerna, och man har en intressant meny från små lätta rätter till större. Givetvis så kan man här även ”hänga” i baren och dricka en öl, en drink eller bara en slät kopp kaffe!

I bistron serveras under sommaren frukostbuffé till rumsgästerna mellan kl. 8-11(frukost ingår i rumspriset) och här är även gäster ”från gatan” välkomna i mån av plats.

Sittplatser inne är ca 30 st, men är vädret det rätta så finns även ett 30-tal platser på trottoaren och den sköna bakgården – en bistro i det lilla formatet med andra ord!

 

Välkomna!

Visa på Google karta