KronoCamping Saxnäs

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: KronoCamping Saxnäs, 386 95 Färjestaden
Telefon: 0485-357 00
Fax: 0485-356 64
Till affären: 50 m
Till stranden: 50 m
Läge: Mellersta Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com
Camping Öland SCR svensk camping

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Bar ♦ Gym Pool ♦ Konferens möjligheter ♦ Handikappsanpassat Tvättstuga Dusch/Bad på rummet ♦ Kokmöjligheter ♦

Sommarens stora äventyr

Många av våra gäster väljer Saxnäs för det perfekta läget strax norr om brofästet. Nära till alla sevärdheter ön har att bjuda på, men också till den vackra sommarstaden Kalmar och Glasriket i Småland.

 

Det händer på Saxnäs

På Saxnäs fullkomligt sjuder det av aktiviteter för hela familjen. Förutom sköna bad på vår sandstrand eller i vår poolanläggning SYDPOOLEN och tillfälle till bara lugn & ro, satsar vi mycket på ett utbud av aktiviteter och evenemang utöver det vanliga. SaxnäsDagen, Barnens Dag, karaoke och dans är några exempel, men det finns mycket, mycket mer!

Men Saxnäs och Öland är inte bara sommaren. Våren bjuder på sällan skådad blomsterprakt, det stora Alvaret ligger inte långt bort, och bjuder på en botanisk upplevelse utan like. Fåglarna återvänder i stora skaror och gör Öland till ett eldorado för fågelskådarna, Ottenby med sin fågelstation är en av Sveriges mest kända fågellokaler, och Ölands fågelliv är känt vida omkring. Det är nu i hänryckningens tid som den stora vårfesten ”Öland spirar” går av stapeln.

Hösten är ännu en annorlunda och vacker tid på Öland, ofta solig och varm, kvällarna blir lite mörkare, men fortfarande ljumma. Kalkstensgrunden som Öland bildas av, magasinerar sommarens värme och ger som resultat behagliga bad längs kusten långt in i september. Fåglarna samlas nu igen på Öland, men nu med motsatt färdriktning, mot vintervistena.

Hösten kröns av den stora Skördefesten i månadsskiftet september/oktober, en fest av sällan skådad art, då fylls återigen Öland med besökare som kommer från när och fjärran för att delta i festligheterna med betoning på mat och konst.

 

Bo – i tält, husvagn, husbil, villavagn eller stuga

Vi satsar på en fin campingmiljö där hela familjen ska trivas. På tekniksidan ställer vi höga krav. Vi har gott om stora tomter med allt från tomter utan el, med el, el/TV till egen v/a-anslutning på tomten. Våra stugor och villavagnar kan Du även hyra som ”hotellstuga”, dvs att vi ser till att det är bäddat och klart vid Din ankomst och frukostbuffé finns att köpa i poolbaren. Dessutom fixar vi slutstädningen åt Dig efter avresan. Kolla gärna våra erbjudanden om en extra skön semester på vår hemsida! Telia Surfzon finns på hela anläggningen!

 

Maten i centrum

Efter en dag på stranden eller vid poolen väntar den goda maten i våra restauranger. I pizzerian kan Du välja mellan dagens erbjudande, à la Carte eller en läcker pizza. Nere vid stranden ligger SaxTugget, vår nyrenoverade bistro. Perfekt för Dig som uppskattar god mat i kombination med en hänförande solnedgång och ett intressant kvällsliv. I vår poolcafé serveras sallader, smörgåsar, pajer och panini, samt kaffe i de flesta former!

Att våra gäster trivs hos oss ser vi på listan över alla som återkommer år efter år. Det är ett gott betyg, tycker vi.

 

Välkommen!!

 

Visa på Google karta