Den nya portalen på Öland.

Vi lanserar nu, efter mycket arbete en ny portal för Öland. Vi, några eldsjälar här på Öland som brinner för vår Ö, som vill bidra med något nytt för att utveckla turismen, men inte bara det, utan vi vill vara till för Ölänningarna också.

Visitoland, skall vara en nyttig site, en site som man kommer tillbaka till, som ger ett mervärde. Vi vill berätta om allt på Öland, Sporterna, Äventyren, Naturen, Museerna och givetvis konsten och konstnärerna. Boendet och Maten har ju också en given plats på vår portal, det finns så många ställen från Eremitkojan, våra fantastiska Camping platser och B&B till det Lyxiga hotellet, och maten den finns i alla former och då inte bara på restaurangerna och cafeerna, här finns ju även alla våra Gårdsbutiker, Matproducenter och spännande odlare på vår Ö.

Ja om Öland kan man berätta mycket, och det är vad vi ska göra.

Gettling gravfält, Öland Sverige

kitesurfare, Öland Sverige

Vi kommer att försöka hjälpa till att utöka säsongen på Öland också, detta genom vår konferensverksamhet, vi har ju så många Hotell och B&B, Restauranger och Äventyr på Visitoland. Så vi tänker hjälpa företag i Sverige och i andra länder i vårt närområde, detta genom att sy ihop paket med konferenser på Öland, där boende, mat och aktiviteter ingår, där företaget får allt serverat för en lyckad konferens på den nivå och med de aktiviteter man önskar, allt samlat på en faktura, och där företaget själva kan genomföra konferensen eller så hjälper vi även till där.

Vi har många nya idéer, idéer som vi kommer att lansera eftersom, spännande saker som ger nya möjligheter.

Så behövs då en ny Portal på Öland, det finns ju redan några stycken? Ja vi tror det, inte för att de andra är dåliga, men det behövs fler som hjälper till att dra för att Öland ska kunna utvecklas till sin fulla potential. Vi vill arbeta tillsammans med alla andra, inte vara något antingen eller, utan vi vill vara ett både och. Vi tror att genom ytterligare konkurrens så måste alla skärpa sig lite extra, anstränga sig lite mer och då blir vi alla bättre, det vinner Öland på.

hörullar-på-åker, Öland Sverige

Eketorps Borg, Öland Sverige

Visitoland.com som ni ser nu vid lanseringen, är bara början, vi har en hel del ny funktionalitet, vi är trespråkiga från starten (Svenska, Tyska och Engelska) och vi översätter allt material själva, ingen google översättning, det blir så tokigt, gränsande till obegripligt för våra utländska besökare. Vi kommer i nästa steg med Italienska och Polska, men det blir lite senare, ytterligare språk får komma efter det.

Visitoland.com, skall vara en Nationell och framför allt en Internationell portal, vi kommer att samarbeta med flera utländska siter, så att vi når ut framför allt i Europa. Vårt mål är att nå 1,5 till 2 Miljoner besök per år på portalen, men av det vill vi att det ska vara max 30% unika besökare, för vi vill vara nyttiga, alltså att besökarna återvänder för mer information och använder portalen och de funktioner vi kommer att lansera fortlöpande.

Bjärby Lerkaka, Öland Sverige

Så nu går vi ut och visar oss, allt är inte färdigt, allt är inte upplagt på portalen, men nu går vi ut och visar oss, och fortsätter att utveckla portalen öppet så ni kan se och följa utvecklingen.

Vi, vilket är 4 personer som arbetat helt ideellt med detta fram till nu, vi hoppas att ni ska tycka om vad ni ser, och följa oss i vår utveckling. Om ni gillar vad vi gjort så här långt, så kan ni gärna visa oss det genom att trycka gilla på vår Facebook knapp som ni finner i sidebaren här på Visitoland.com, det skulle vi uppskatta enormt mycket.

vinterkväll-på-alvaret, Öland Sverige

Kvarn på Alvaret, Öland Sverige

Öland är Solens, Smakens och Sinnenas Ö