Lammet & Grisen

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Hornvägen 35, 380 74 Löttorp
Telefon: 0485 - 203 50
Fax: 0485 - 205 41
E-post: hovis@lammet.nu
Hemsida: Lammet & Grisen
Läge: Norra Öland
Ölandskrögarförening
FavoriteLoadingAdd to My Map

Handikappsanpassat -Sprit/vin/öl
Visa på Google karta

Välkommen på Öländsk fest

Maten och stämningen

I över 40 år har ölänningar och sommargäster upplevt och älskat den unika maten och stämningen – i den unika byggnaden – på Lammet & Grisen, beläget på norra Öland.

Är detta en överdrift? Nej, vi tror faktiskt inte det. Lammet & Grisen på Öland är med all säkerhet den enda i sitt slag. Både restaurangbyggnaden och matkonceptet är helt unika. Restaurangen erbjuder helstekt Lamm och Gris som specialitet. Köttet trancheras i restaurangen framför er så att ni får precis det ni vill ha – och så mycket ni vill.

Till detta dukas det upp en dignande bufféavdelning med sallader, grönsaker, bröd, såser, smörer, chutneys, potatisanrättningar och andra läckra tillbehör. För barnen finns det en även en extra buffé med köttbullar, kyckling, mm.

I Baren handlar du allt du allt från läsk och öl till fantastiska kvalitetsviner och somriga drinkar. Ett glas champagne före maten avnjuts lämpligen på den läckra takterrassen med utsikt över naturreservatet Horns Kungsgård.

Varje kväll underhåller populära artister. Stämningen trappas upp under kvällen. Runt klockan 22 börjar Stora Allsångstimmen. Om ni går på sena sittningen bör ni inte missa detta. Och ibland blir det spontan dans. Det är upp till er!

 

För Barnen

Lammet & Grisen är mycket väl lämpat för barnfamiljer!

Många barnfamiljer väljer att besöka oss på den tidiga sittningen då vi öppnar klockan 17:00 (redan kl 16:00 många dagar under högsäsongen). Vissa väljer att komma på den senare sittningen.

Barnen älskar att få köttet trancherat åt sig, och att själva få välja vilka tillbehör man ska ha på tallriken. Vi får ofta höra att ”det var länge sedan mitt barn åt så här bra”. En Banana Split Junior efter är en klassisk favorit i läckert utförande.

Den avspända atmosfären och de fantastiska barnrummen och lekområdet utomhus gör att barnen stortrivs!

 

Husvagn, Husbil

Övernatta ett dygn utan kostnad.

Restaurangen har i alla år haft ett parkeringsfält för husvagnar och tält, som en liten camping.

Nu finns även ställplatser för Husbilar.

Toaletter och vattentapp finns öppet dygnet runt på restaurangen. Dock ej dusch.

 

Välkomna!