Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Stora Rörsvägen 47, Stora Rör, 386 95 Färjestaden
Telefon: 076-275 8638
Hemsida: Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga
Läge: Mellersta Öland
KRAV
FavoriteLoadingAdd to My Map

-Vegetariska rätter -Glutenfria alternativ -Laktosfria alternativ
Visa på Google karta

Bageriet & Stugan

I Stora Rörs hamn, I fiskeboden längst ut i hamnen mot sundet, ligger detta bageri med kaffestuga. Här bakas flera sorters bröd i Stenugn, utöver det så bakas det bullar och kakor också, allt med kärlek, naturliga råvaror som är lokala så långt som möjligt och helt från grunden, på Mormors finns det inga halvfabrikat.

Hos Mormors finner man glada leenden, sol, hälsosamma lättare luncher, juicer, gott te och doft av kaffe och nybakat bröd!

 

Bröd

Från knäcke till surdeg, de allra godaste Surdegsbröd finns att hitta på Mormors hyllor; Bland det fasta sortimentet finns Levain bakat på vetesurdeg, Rågsur med eller utan valnötter, Mormors Ölänska på klippt råg och nyttiga frön och Frukt och nötbröd i olika varianter, och så förståss Mormors Surdegsbaguetter med egenproducerad Ekologisk Olivolja och Flingsalt, kan det bli bättre.

 

Bullar och kakor

Mormors bullar tog Öland med storm! Inga genvägar där inte! Massor av gott smör från smålandsmejeri blandas med kärlek och glädje : ) och så blir resultatet därefter.

Mormors mest populära favoritkakor bakas med ingredienser som tillåter alla med överkänslighet eller intolerans mot laktos, gluten och socker att njuta ändå!! Mormors använder nyttigt kokosfett och ett socker gjort av kokosblommor.

 

Mat

Nyttigt och gott är mottot! Kom och njut av fräscha sallader och goda smörgåsar på det egna nybakade surdegsbrödet. Råvarorna är lokalt producerade i största möjliga mån, och givetvis främst ekologiskt odlat.

 

Välkomna!