Drottning Victorias Hotell & Vilohem

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Södra vägen 2, 387 94 Borgholm, Sverige
Telefon: 0485 - 100 25
E-post: info@dvh.se
Läge: Mellersta Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com

Restaurang ♦ Konferens möjligheter ♦ Handikappsanpassat Dusch/Bad på rummet ♦

Pensionatet och Boendet

Söker du efter boende på hotell eller pensionat på Öland? Drottning Victorias Vilohem, med anor från 1850-talet, ligger avskilt med utsikt över Kalmarsund, bara ett stenkast från Solliden och Borgholms Slottsruin. I vår restaurang kan man njuta av det bästa det öländska skafferiet kan erbjuda. Den Italieninspirerade huvudbyggnaden erbjuder 10 charmiga och tidsenliga hotellrum. Närbelägna Röda Villan och Boströmska Villan har båda 4 rum var. Drottning Victorias Vilohem är en plats skapad för lugn och ro. Allt som finns här, mullbärsträdens skugga, dofterna från kryddträdgården, den vackra Englandsinspirerade parkträdgården – är till för att skapa lugn och ro och frid och stillhet.

 

Konferens

Vår konferenslokal kan ta upp till 25 personer. Den ligger i Boströmska Villan, bara 50 meter från huvudbyggnaden. Den är utrustad med whiteboard, blädderblock och OH.

 

Mat och dryck

Maten på Vilohemmet är omtalad och värd en resa i sig. Vårt signum är hemlagad och rustik mat, med en touch av Öland. Vi anpassar menyn efter vilka råvaror som är bäst för dagen. Alla måltider serveras i våra vackra matsalar i huvudbyggnaden. Den vackra utsikten över Borgholm och Kalmarsund bjuder vi på. Vi har givetvis fullständiga rättigheter. Till maten erbjuder vi viner från en specialkomponerad vinlista, inspirerad av Drottning Victorias förkärlek till Italien…

 

Omgivning

Vilohemmet ligger just söder om Borgholm, ca tre mil från ölandsbron. Avskilt, men ändå nära gångavstånd till Solliden, Slottsruinen och Borgholms centrum. Det finns underbara gångstråk i vår närhet. Som turist har du nära till allt som Öland har att erbjuda i fråga om sevärdheter, attraktioner, naturreservat, stränder och mycket annat. Här finns exempelvis inte mindre än 8 golfbanor av hög klass.

 

Visa på Google karta