Ottenby Vandrarhem & Camping

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Ottenby 106, 386 64 Degerhamn
Telefon: 0485-662 062
Fax: 0485-662161
Läge: Södra Öland

Handikappsanpassat Tvättstuga Dusch/Bad på rummet ♦ Kokmöjligheter ♦

Välkommen

Du som semestrar på Södra Öland, eller bara behöver någonstans att övernatta, för dig finns Ölands sydligaste vandrarhem och camping, beläget c:a 55 km söderut från Ölandsbron, 6 km norr om Ölands Södra Udde intill Ås kyrka.

Här på Ottenby Vandrarhem & Camping bor du mitt i ett världsarv, Södra Ölands Odligslandskap, rikt på historiska fynd och naturupplevelser, ett paradis för fågelskådaren och den naturintresserade. Runt Vandrarhemmet finns gott om strövstigar och vandringsleder, för sköna promenader och utflykter, vill du ta dig fram lite fortare men ändå njuta av naturen finns det cyklar att hyra. Flera utflyktsmål som Eketorps Borg, Karl X Gustafs Mur, fyren Långe Jan, Naturum och Ottenby Fågelstation samt för den sportige Grönhögens Links en av Sveriges mest spännande golfbanor finns inom en radie av 7 km från Vandrarhemmet. Allt detta gör Ottenby Vandrarhem & Camping till en perfekt utgångspunkt för ett äventyr på Södra Öland.

Vi har 50 rum: 2, 3 och 4-bäddsrum, en del handikappanpassade, inom området finns också camping med elplatser och plats för tältning samt två uppvärmda pooler.

 

Anläggningen

Verksamheten omfattar idag både vandrarhem och camping.

Vandrarhemmet består av följande byggnader Åsgården som inrymmer reception,som även gäller campingen, frukostservering och Stora salen, Vinkelbyggnaden (31 rum/81 bäddar), Militärbaracken (13/51) och Småskolan (6/18) de tre sist nämnda bygganderna innehåller också var och en servicefunktioner som duschar, toaletter och självhushållskök.

Campingen har egen servicebyggnad med duschar, toaletter och kök med extra diskplatser, 48 campingtomter med el och 12 utan samt ytterligare några platser för tält, på området finns också Poolhuset som innehåller sällskapsrum med TV och givetvis omklädning och dusch för Poolgästerna.

 

Poolen

Vi har två uppvärmda pooler, varav en barnpool.

Poolerna är öppna från Maj till September när vädret tillåter.

Poolen är öppen för allmänheten 1/7 – 12/8.

Öppettider kl 11-17, Dagbiljett 30 kr

Boende på anläggningen badar fritt kvällstid.

 

Historik

I Ottenby har det funnits STF-vandrarhem sedan 1935, under de första åren i Näsby gamla prästgård, från 1947 i ett hus vid Ottenby Kungsgård, som rymde 16 bäddar, därefter på olika ställen i Näsby, till de nuvarande adressen flyttade det 1961. Denna fastigheten byggdes från början som skola år 1861, efter att skolan lades ner 1960, flyttade Vandrarhemmet in, verksamheten hade då utökats till 32 bäddar. Under de efterföljande åren har flera bygganader flyttats till fastigheten och idag finns 150 bäddar fördelade på 50 rum.

Under 1980-talets mitt utökades verksamheten med en mer permanent campingplats, tidigare hade det slagits upp tält i trädgården då det var fullt på vandrarhemmet.

 

Visa på Google karta