STF Hagaby/Lantgården Hostel

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Källa Hagaby g:a väg 147, 380 74 Löttorp, Sverige
Telefon: 0485-201 55
Till affären: 2 km
Läge: Norra Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com

Internet WIFI/Hotspot ♦ Konferens möjligheter ♦ Husdjur tillåtna ♦

Vandrarhemmet

Vandrarhemmet ligger i Hagaby strax söder om Löttorp på norra Öland. Här bor du lantligt och granne med ett par bondgårdar som har får, kor och hästar. Byggnaden är ursprungligen en artonhundratalsgårds mangårdsbyggnad. Här kan du även bo i beduintält och hängmattor.

Från vandrarhemmet är det nära till traktens fina, barnvänliga sandstränder. En liten stig går över strandängarna till havet på östra sidan. Är du golfintresserad ligger Ölands golfbana endast ett par kilometer bort. Omgivningarna är också perfekta för cykelutflykter i det speciella öländska landskapet med Sverigeleden och Ölandsleden strax intill vandrarhemmet.

 

Våra rum

Vi erbjuder 7 dubbelrum i mangårdsbyggnaden och 10 fyrbäddsrum i röda längan, 2 dubbelrum, 1 enkelrum och ett fyrbäddsrum i Alpvillan, 2 dubbelrum och ett enkelrum i brygghuset, en liten lägenhet på 1 rok lite mera privat med 2 bäddar, samt 2 mysiga enkla småstugor med 4-bäddar i varje stuga (dush och toalett i annant hus).

Vi kan erbjuda sovplats i columbianska hängmattor (rättvis handel) under tak. Om ni bokar online så kan ni boka enkelrum, dubbelrum och 4-bäddsrum. Har ni hund (vi har några hundrum, bodarna är idealiska för hund) eller vill ni boka lägenheten, bodarna eller hängmatta, mejla eller ring.

 

Bra att veta

Receptionstider under högsäsong 8-10, 17-19 (incheckning 17-19). Öppet för grupper hela året.

För sällskap, lägerverksamhet eller företag kan hela vandrarhemmet hyras till specialpris. Vi har en stor matsal som kan rymma över 50 middagsgäster. Vi har en bra kontakt för catering och kan även ordna jazz, rock eller folkmusik. Födelsekalas och bröllop är populära här. Källa gamla ödekyrka ligger nära och är idealisk kyrka för bröllop. Även långtidsuthyrning under lågsäsong.

 

Service

Uthyrning av cyklar, boulbana, volleybollplan och bastu. Livsmedel och restaurang 2 km.

 

Se och göra

Bad 1,5 km, 18- håls golfbana 4 km, Lådbilslandet 2 km, Lammet och grisen 7 km, inom- & utomhus pool 3 km, vandring, cykling, fiske, vindsurfing, fågelskådning.

 

Välkomna önskar Stefan och Susanne!

 

Visa på Google karta