Rosenborgs Friluftspensionat

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Rosenborg 201, 386 90 Färjestaden, Sverige
Telefon: 0485-35113
Läge: Mellersta Öland

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Konferens möjligheter ♦ Dusch/Bad på rummet ♦

Om

En och en halv mil från brofästet och endast 20 minuter från Kalmar ligger den lilla idyllen Rosenborg. Här har vi i familjen drivit B&B och restaurang sedan 2007.

Rosenborg är en typisk gammal kringbygd Ölandsgård uppförd 1758. Gården ligger helt fristående från annan bebyggelse. Platsen var inte tidigare brukad och livet var hårt för nybyggarna som bosatte sig på denna ”utmark”. Nu är det en värdefull plats i dessa stressade och otåliga tider.

Rosenborgs friluftspensionat ligger i den berömda Mittlandsskogen mitt på Öland. I skogen växer lövträd som ek, bok, alm, ask, hassel mm. Mittlandsskogen har utnyttjats till bete för kor, får och hästar ända sedan bronsåldern. Dessa förutsättningar har skapat unika miljöer för växter och djur. Kommer ni för att bo hos oss eller bara besöker oss för en fika eller en bit mat visar vi er de bästa strövstigarna.

 

Boendet

Vi har 8 rum med plats för 34 gäster. Tre familjerum och fem dubbelrum.

De två största familjerummen har egen toa och dusch och är 36 resp. 54 kvm stora. Gott om plats och inga våningssängar!

I dubbelrummen går det att sätta in en extrasäng för de lite större barnen. Dubbelrummen och det lilla familjerummet delar på fyra duschar och toaletter.

 

Maten

Vi ordnar mat och fika till större och mindre sällskap. Rustik och vällagad mat, bullar, kakor, kaffe, te, glass, mackor, våfflor mm. Vi har plats för cirka 40 gäster i vår mysiga matsal, ytterligare 40 platser finns på vår uteservering. Vi ordnar bröllop, födelsedagsfester, pub- och grillkvällar mm.

För er som bor på Rosenborg kan vi servera lite enklare rätter fram till 18.00. Är ni ett sällskap så ordnar vi en meny som passar just er.

Pizzor gräddade i vår vedeldade stenugn, förbeställning onsdag ,fredag och lördag under en stor del av sommaren.

Vi kan också erbjuda matlagning utomhus i grupper, där ni själva står för en del av matlagningen vilket ger en fin upplevelse ihop med era vänner. Grillning, stenugnsbakat bröd och matlagning över öppen eld. Hög stämningsfaktor!!

 

Konferens

Vi erbjuder konferenser, för så väl endagars, som längre med övernattning.

Vi kan erbjuda logi för cirka 20 övernattningsgäster och en mycket fin och rymlig konferenslokal. Vi kan även erbjuda boende för 8 extra platser inom cykelavstånd.

Vi kan vi erbjuda företag och föreningar ett mycket trevligt och prisvärt konferensalternativ.

Konferensdagar helt för er själva i vårt friluftspensionat. Föreläsningssalen är mycket fin och rymmer ca. 35 deltagare.

En guide som tar med er på en vandring genom dem Öländska Mittlandskogen eller till något av alla de fina smultronställen som finns alldeles i närheten brukar vara mycket uppskattat. Gråborg, Jordtorpsåsen eller något av de andra naturreservaten.

 

Välkomna till ett naturnära boende,

Visa på Google karta