Stora Frögården

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Stora Frögården 4, 380 62 Mörbylånga, Sverige
Telefon: 0485-363 33
Läge: Södra Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com
Ölandskrögarförening

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Bar ♦ Konferens möjligheter ♦ Husdjur tillåtna ♦ Dusch/Bad på rummet ♦ Kokmöjligheter ♦

Om oss

Hos oss bor du med egen badstrand mitt i ett av UNESCOS världsarv: Södra Ölands odlingslandskap, och nära Stora Alvarets speciella flora och fauna. Ett paradis för naturälskare, barnfamiljer och aktiva vattensportare.

Hos oss finns allt från enkelrum till sex-bäddsrum, alla med privat wc och nästan alla har egen dusch. Vi har även ett fint gästkök för den som vill laga egen mat och ett flertal sällskapsrum för umgänge.

I vår säsongsrestaurang, tillagas klassiska rätter, vi har fullständiga rättigheter och en trevlig innegård där ni kan njuta av maten och solen.

Vår fina stora fina sjötomt, som vetter ner mot Kalmarsund, bjuder på fantastiska solnedgångar, när vädret tillåter, och fina promenadstigar utmed havet. Stora umgänges ytor för spel och lek.

 

Boendet

Stora frögården har sammanlagt 31 rum, med plats för 81 personer. Rummen är fördelade på tre byggnader som tillsammans omger vår vackra innergård som rymmer härliga sittgrupper och en uteservering.

Vi har flera sällskapsrum med TV, vandrarhemskök och matsalar för den som vill laga egen mat.

Hos oss kan Du välja frukost, lakan/handdukar och slutstädning eller om Du väljer att ordna med det själv.

Under högsäsong har vi frukostbuffé och A la Carté restaurang med fullständiga rättigheter. Övriga tider på året ordnar vi mat och dryck efter önskemål och överenskommelse.

 

Maten

Vi har blivit kända för våra fantastiska pizzor, som är vår tolkning på ursprunget, napolitanska pizzor. Det innebär att vi kalljäser degen i mer än ett dygn, degen som är gjord på italiensk Tipo mjöl. Vi tänder upp vår vedeldade ugn och får upp den till 450 grader. Pizzan skall vara inne max 90 sekunder. På pizzan använder vi bara de bästa råvaror. Alltsammans gör vår pizza unik i Kalmar Län. Som komplement till pizzan har vi vår ”streetfood på tallrik” komponerad av Johan Marin, som är nordisk mästare i Foodtruck. Restaurangen, med uteservering kommer att vara öppen för alla och fokusera på närproducerade råvaror med en varierande meny. Målet är att använda så mycket närodlade och närproducerade råvaror som möjligt i maten som vi serverar.

 

Att göra.

Runt Stora Frö, kan du finna allt du kan tänka dig, allt från vindsurfing till vårt historiska arv, det är bara att välja. En tur till Eketorps borg eller kanske Borgholms slottsruin, kulturen och äventyren är runt knuten hos oss. Här finner alla något av intresse.

 

Konferens

Välkommen att konferera på natursköna STF Stora Frögården. Vi erbjuder ett modernt konferensrum, restaurang, sällskapsrum, boende i 1-6 bäddsrum med dusch och WC samt ett spännande kök där vår kock Jacky huserar.

 

Konferenslokaler

Antal lokaler: 1+ div trevliga allmänutrymmen

Platser i största lokalen: 10-40

Max antal deltagare: 40

Konferensutrustning

AV utrustning, OH, whiteboard, DVD, trådlös Internet, ljudanläggning.

Kontakta oss så hjälper vi er med att ordna ett konferensprogram som passar just er.

 

Välkomna!

Visa på Google karta