Hotel Skansen

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Tingshusgatan 1, 386 30 Färjestaden
Telefon: 0485-305 30
Fax: 0485-34804
Hemsida: Hotel Skansen
Läge: Mellersta Öland
Boka direkt på: Hotellet
Boka direkt via: booking.com
Regional matkultur Ölandskrögarförening

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Bar ♦ Gym SPA ♦ Pool ♦ Konferens möjligheter ♦ Handikappsanpassat Dusch/Bad på rummet ♦

Hotellet

Hotel Skansen ligger centralt i Färjestaden med en grönskande park och i anslutning till parken ligger uteserveringen och poolen, kort sagt en plats att koppla av och njuta på.

På Hotel Skansen finns också ett underbart spa där välutbildade terapeuter skämmer bort gästerna. Det är många som väljer att göra sin vistelse till en härlig spaweekend.

Här är det nära till allt. Färjestadens hamn med restauranger, uteserveringar och färja till Kalmar på kort gångavstånd, och till Ölands djurpark är det bara några kilometer från hotellet. Med cykel når man sedan ut till allt vad Öland kan erbjuda, det stora Alvaret, museer, konstnärerna, gallerierna och golfbanorna. En perfekt bas för att njuta, och ta del av, allt vad Öland har att erbjuda.

 

Hotellet har:

239 bäddar inklusive extrasängar fördelat på: 3 enkelrum, 70 dubbelrum, 4 junior sviter och 2 Superior Sviter.

Alla rum med: cashbox, WC, bad/dusch, hårfön, radio, TV och trådlöst Internet.

I sviterna finns även Jacuzzi, elsängar, luftkonditionering och minibar.

Alla våra boende gäster har tillgång till ett komplett gym 100m från hotellet, Wifi, kaffe och te samt möjlighet till ett skönt bad i någon av våra uppvärmda utomhusbadtunnor.

 

SPA

Hotellet har en  Spa anläggning med pool, jacuzzi och bastu. Här kan man få en mängd olika behandlingar, givetvis går det att bara koppla av med en drink eller en kopp kaffe också. I närheten av hotellet finns gymmet Wellnesstudio som man som gäst får möjlighet att nyttja.

För mer info se: GÖRA/SPA & Wellness

 

Restaurang

På Hotel Skansen kan man ta chansen att göra varje ny dag till en speciell händelse.

På Hotel Skansen blir fest och glädje en naturlig del av vardagen.

Restaurangen erbjuder en måltidsupplevelse av modernt, nordiskt snitt. En måltid där råvaran är vald med omsorg och givetvis efter säsongernas möjligheter och skiftningar. 

För mer info se: ÄTA/Restauranger

 

Bar

Mysig och ombonad Lounge/Bar med allt vad man kan tänka sig, barservering eller sköna soffgrupper runtom och uteservering under den varma tiden av året.

 

Whisky

Hotel Skansen stoltserar med ett världsrekord ,Gunnies World Record, Världens största whiskybar med över 1200 sorters whisky, en siffra som ständigt ökar. På Hotel Skansen kan du boka tid för whiskyprovningar, föredrag eller anordna er egen fest. Du kan även få buteljera din egen flaska på Hotel Skansen.

 

Aktiviteter

Gourmet-, Golf- och Spaweekends anordnas regelbundet och kan självklart skräddarsys efter dina egna önskemål. Bröllop och fest ordnas också, med egna limousiner så blir det en oförglömlig tillställning, allt från bara ni två och något vittnen, till den stora släktfesten.

Kontakta Hotellet för förslag och offerter.

 

Konferens

På hotellet finns en topp modern konferensanläggning med all tänkbar teknisk utrustning i trivsam miljö, för både mindre och större sällskap.

Konferensrum 5 stycken:

U-bord 18 – 60 platser

Skolsittning 20 – 140 platser

Biosittning 30 – 250 platser

Grupprum 3 stycken

Utställningsrum 2 stycken:

TingshusSalen 135 kvm

GästgifvareSalen 215kvm

I samtliga lokaler finns också pc-kanon, whiteboard och blädderblock. Lokalerna förbereds med block, pennor, godis, frukt och vatten.

 

Allsång på Skansen

Ta med en filt att sitta på och njut av fantastiska kvällar tillsamman med oss i vår park. Allsången leds av Therese Wahlgren Sundén som kompas av badet ”No Ties”. Vi gästas av både kända och lokala artister. Fri entré! 

 

Välkomna!

Visa på Google karta