Hotell Strandbaden

  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
  • Visit Öland
Adress: Alguréns väg 8, 387 50 Köpingsvik, Sverige
Telefon: 0485-720 30
Fax: 0485-720 30
Till stranden: 30 m
Läge: Mellersta Öland
Boka direkt via: booking.com

Internet WIFI/Hotspot ♦ Restaurang ♦ Bar ♦ Konferens möjligheter ♦ Handikappsanpassat Dusch/Bad på rummet ♦

Pensionatet

Strandbaden är ett av Ölands äldsta badpensionat. Ända sedan seklet var ungt på 1920-talet har här varit pensionat. Det var då som handlare Viktor Algurén lät bygga och startade Pensionat Köpingsvik Strandbad, som blev ortens första pensionat.

Köpingsvik som är en av Ölands äldsta turistorter, och har besökts av hundratusentals turister sedan dess, är även idag Ölands främsta turistort.

Det är den fina vita sandstranden vid Kalmarsund som lockar så många att komma till Köpingsvik och att njuta av sol och bad plus att Öland brukar toppa sol ligan år efter år.

 

Lägenheter, rum eller våning

Välj logi antingen att bo i lägenhet med 4 bäddar eller rum med 2-6 bäddar eller en våning med två sovrum. Byggnaderna ligger utefter badstranden, endast 25-35 m till havet.

VÅNING – på ca 40 m2 med två sovrum (totalt 4 bäddar) bestående av ett kombinerat allrum/sovrum med dubbelsäng och sittmöbler samt badrum med golvvärme, WC & dusch. Ett sovrum med två enkelsängar och separat hall med kokvrå med spis, micro, kylskåp, kaffebryggare, vattenkokare, TV, samt stor altan på 21 m2 med utemöbler och med en fantastisk havsutsikt över Kalmarsund.

LÄGENHET på ca 15 m2 med allrum/sovrum utrustad med 4 bäddar (antingen 2 våningssängar eller 1 våningssäng och en bäddsoffa i ett rum), tv, trinettkök m köksutrustning samt wc/dusch. Du har egen ingång, veranda med tak, utemöbler samt havsutsikt. Lägenheterna är i markplan.

RUM med 2, 4 eller 6 bäddar och utrustad med dubbelsäng eller våningssäng samt handfat (i vissa rum). Toaletter och duschar i korridoren.

Alla rum ligger i markplan. Tillgång till kokmöjligheter, micro och kylskåp i korridoren.

 

Maten

Du har en fantastisk utsikt var du än sitter i restaurangen. Du kan välja att sitta inne i restaurangen som har en hel fönstervägg mot havet som gör att du får en känsla av att sitta mellan himmel och hav. Sommartid kan du välja att även sitta utomhus på vår nybyggda uteservering. Härifrån har du en vidunderlig utsikt över hela Köpingsbukten och Kalmarsund.

Vi har plats till 60 sittande personer inomhus och ca 180 personer på uteserveringen.

Restaurangen har även café och bar med fullständiga rättigheter.

Varje dag kl 18.30 har vi Canjun Grillbuffe och sommarlunchen serveras mellan 12.00-17.00 med barnens egen matsedel.

 

Omgivningen, Badet och Aktiviteterna

Omgivningen består av gräsmattor samt sandstranden med havsbad endast 25-35 m från din bostad. Stranden är en av Ölands bästa och består av fin vit sand, barnvänligt och långgrund. Det finns en strandpromenad utefter hela viken, två bad flottar och du kan även hyra trampbåtar, i norra delen av stranden finns en handikappsramp.

I närområdet finns lekplats för barnen. Dessutom minigolf, korthålsgolf, volley-boll, tennisbana, fotbollsplan, trampbåtar, vattenrutsch-bana, cykeluthyrning m m.

Gratis parkering vid huvudbyggnaden för våra boende.

 

Konferens, Bröllop och Fest

Strandbaden erbjuder utmärkta konferensmöjligheter för stora och små grupper i en inspirerande miljö. Kontakta hotellet för mer information.

 

Välkomna!

 

Visa på Google karta